Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ανοίγει το καλοκαίρι του 2015 το 5αστερο Gerakina Beach



Το Μάιο του 2015 θα είναι έτοιμο το νέο Gerakina Beach στη Χαλκιδική, με το σχήμα των Oaktree και Σανη να έχουν ήδη συμφωνήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το έργο ανακαίνισης της μονάδας. Πρίν από λίγες ημέρες μάλιστα μπήκαν και οι υπογραφές για το έργο των 20 εκατ. ευρώ που απαιτεί η ανακαίνιση της μονάδας, η οποία παραμένει κλειστή, τα τελευταία δύο χρόνια. Η νέα, πεντάστερη (από τριών αστέρων) μονάδα της Χαλκιδικής θα λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι αναβαθμίζοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της περιοχής.





Το Gerakina Beach θα είναι το δεύτερο, μετά το Oceania Club των 660 κλινών, που θα ενταχθεί στη νέα αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων – resorts του σχήματος Oaktree Capital- ΣΑΝΗ, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο μερών για την από κοινού ανάπτυξη στην ελληνική αγορά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον συνοικισμό Γερακινής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και είναι δυναμικότητας αυτή την στιγμή 503 δωματίων - 955 κλινών. Καλύπτει δομημένη επιφάνεια 24.345 τ.μ, επί παραθαλάσσιου ακινήτου 87 στρεμμάτων. Μάλιστα θεωρείται από τις ‘’ιστορικές’’ μεγάλες μονάδες της Χαλκιδικής έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1968. Οι Oaktree- Σανη ήλθαν σε συμφωνία για την αγορά του ξενοδοχείου πρίν από ενάμιση μήνα περίπου με την ιδιοκτήτρια Εθνική Τράπεζα, η οποία είχε ορίσει ένα τίμημα στα 17 εκατ. ευρώ και ξεκινούν πλέον άμεσα τις εργασίες ανακαίνισης, έχοντας ήδη προχωρήσει στη σχετική προεργασία. Σημειωτέον ότι πρίν το κλείσιμο της μονάδας, το 2012, το Gerakina απασχολούσε περί τους 250 εργαζομένους.



Από την πλευρά τους, Οaktree και Σάνη αναζητούν και άλλα προς πώληση ξενοδοχεία, στη Χαλκιδική αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Στόχος των δύο εταίρων είναι η προσθήκη μίας νέας μονάδας σε ετήσια βάση στην νέα αλυσίδα Oceania, η οποία θα ακολουθήσει το μοντέλο του ultra all inclusive, με στόχο τους τουρίστες υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων που προπληρώνουν μέν πακέτα, ξοδεύοντας ωστόσο και στις τοπικές αγορές. Η συμφωνία των Oaktree και Σάνη, όπως υποστηρίζεται, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό και για άλλες ανάλογες επενδύσεις αυτής της κλίμακας στη χώρα μας με σκοπό την προσέλκυση στη χώρα μας επισκεπτών που ξοδεύουν περισσότερο, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα όπου οι στόχοι για την αύξηση των τουριστών προς την Ελλάδα αναθεωρούνται προς τα πάνω, χωρίς όμως να αναθεωρούνται αντίστοιχα και οι δαπάνες ανά επισκέπτη.



Επισημαίνεται εδώ ότι το όνομα του αμερικανικού fund της Oaktree ακούστηκε εντόνως τις τελευταίες ημέρες ως ένας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και για την περίπτωση αγοράς του μεγαλου ''φιλέτου'' της Χαλκιδικής, του Πόρτο Καρράς, στο οποίο ο όμιλος Στέγγου έχει βάλει πωλητήριο τους τελευταίους μήνες, τοποθετώντας την αξία του συγκροτήματος στα πέριξ του μισού δισ. ευρώ. Η ιδιαιτερότητα του Πόρτο Καρράς, πέραν των ξενοδοχειακών μονάδων είναι και η δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων στο κομμάτι των τουριστικών κατοικιών, μία προοπτική στην οποία ο όμιλος Στέγγου ‘’στηρίζει’’ ως ένα βαθμό και τις προσδοκίες του ως προς το τελικό τίμημα που μπορεί να επιτύχει.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: