Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αν μας έλεγαν πριν από τις 18,25.05.2014 ότι θα ξε-πουλούσαν τη ΔΕΗ;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Πώς θα ψηφίζαμε άραγε; Θα λέγαμε ότι ψηφίζουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να τιμωρήσει τους Φωτόπουλους και τους προνομιούχους υπαλλήλους της ΔΕΗ; Θα θυμόμασταν ότι.... η ΔΕΗ αποτέλεσε ένα από τα προπύργια του πελατειακού πολιτικού συστήματος; Ή δεν θα ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λέγοντας ότι δεν πρέπει να εκποιηθεί ο ανεκτίμητος αυτός εθνικός πλούτος και θα απαιτούσαμε να γίνει επί τέλους ορθολογισμός των απολαβών του προσωπικού της;
Αν σήμερα η κυβέρνηση αποφάσιζε να περικόψει τα προνόμια των υπαλλήλων της ΔΕΗ, αντί να την πουλήσει, θα ήμασταν υπέρ ή κατά της απόφασης αυτής;
Τί είναι, λοιπόν, αυτό που μας ενοχλεί; Η αποκρουστική φάτσα και διαχρονικώς τραμπούκικη συμπεριφορά του πράσινου ελεεινού τσαμπουκά Φωτόπουλου ή ύπαρξη της ΔΕΗ ως έχει; Γιατί θα πρέπει να προτιμήσουμε να τιμωρήσουμε τους Φωτόπουλους χάνοντας τη ΔΕΗ; Για να έχουμε φθηνότερο ρεύμα; Είδαμε το χαΐρι των ιδιωτικών εταιρειών «ENERGA» και «HELLAS POWER» που υπεξήρεσαν € 240 εκ. Ποιός θα τα πληρώσει αυτά, στα οποία, σημειωτέον, περιλαμβάνονταν και εισπραχθέντα, αλλά μη αποδοθέντα χαράτσια;
Ξαναρωτώ λοιπόν: αφού ο ανταγωνισμός μειώνει τις τιμές, γιατί δεν δίνονται άδειες σε «επενδυτές» να στήσουν τα δικά τους εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, ώστε να ανταγωνισθούν τη δική ΜΑΣ ΔΕΗ και να την αναγκάσουν να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα, για να γίνει και αυτή ανταγωνιστική προς όφελός μας;
Το σύστημα, όμως, είναι παμπόνηρο. Ξεπουλάει μέσα στο κατακαλόκαιρο σ’ ένα από τα θερινά τμήματα της Βουλής [με 51 ψήφους ψοφοδεών βολευτών] και εν μέσω….ΜΟΥΝΤΙΑΛ (!) το φιλέτο της ΔΕΗ. Εκμεταλλευόμενο δε την εν τινι μέτρω δικαιολογημένη αγανάκτηση μερίδος πολιτών λόγω των διακοπών του ρεύματος, μετατρέπει την αντιπαράθεση σε όψιμη ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» με τους «ΚΑΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ».
Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση, όταν ερωτάται «ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ;» και ισχυρίζεται ότι έτσι θα ρίξει τις τιμές. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το τίμημα που θα εισπραχθεί θα εισρεύσει, στα Ταμεία της ΔΕΗ και δεν θα πάει στους δανειστές. Γιατί να την πιστέψω; Το πρώτο ή το τελευταίο ψέμμα είναι που θα έχει πει; Ο Αντώνης έσκιζε τα Μνημόνια στο Σύνταγμα την 23.05.2014 αποκρύπτοντάς μας ότι την 14.05.2014 είχε στείλει επιστολή στην τρόικα διαβεβαιώνοντάς την πως θα πάρει νέα μέτρα, αν η Δικαιοσύνη ανατρέψει τις περικοπές μισθών ως αντισυνταγματικές. Για τέτοιο αλητήριο καραγκιόζη μιλάμε.
Οι πάντες στη χώρα διαμαρτύρονται και καταψηφίζουν στη Βουλή το Νομοσχέδιο εκτός από την εταιρεία ΑΒ- Αντωνοβαγγελόπουλος και τους υποτακτικούς της που λένε μονίμως «ΝΑΙ σε ΟΛΑ».
Δεν είναι, συνεπώς, εύλογο να διαμαρτύρονται πρώτοι και καλύτεροι οι χιλιάδες των εργαζομένων στη ΔΕΗ και όχι οι ΦΩΤΟΠΟΥΛΑΙΟΙ και οι ΡΙΖΟΙ, όπως έντεχνα τιτιβίζουν τα πληρωμένα παπαγαλάκια ;
Αναμενόμενο δεν είναι να αντιδρούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που από τη δεκαετία του ΄60 μέχρι σήμερα έχτισαν το καταπληκτικό αυτό μεγαλούργημα που ηλεκτροδότησε και το πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι της Χώρας;
Αλλά δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι ότι σύμφωνα με τη προκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης, ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Για να δούμε, όμως, ποιοι είναι οι άνω των 20.000 συμπατριώτες που δουλεύουν στη ΔΕΗ και παρά το παρατσούκλι «ρετιρέ» που τους κόλλησαν μισθοδοτούνταν όσο και οι Δημόσιοι υπάλληλοι:
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Πανεπιστημιακού επιπέδου
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ » »
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ » »
ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι λοιπές ειδικότητες )
ΓΕΩΠΟΝΟΙ (αρδευόμενες εκτάσεις)
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών πανεπιστημιακού επιπέδου)
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ) ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ
ΒΑΦΕΙΣ
ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ
ΘΥΡΩΡΟΙ, ΦΥΛΑΚΕΣ- ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ-ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΙ
ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ (αυτοί που χειμώνα - καλοκαίρι σκαρφαλώνουν στους πύργους υψηλής τάσεως παίζοντας κορώνα-γράμματα τη ζωή τους – θυμηθείτε πόσοι απ’ αυτούς έχουν χάσει της ζωή τους)
ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ (σκαφτιάδες =προσωπικό εγκαταστάσεως και επισκευής υπόγειων και υπέργειων κατασκευών )
Τέλος, ένας σημαντικός αριθμός ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ προσωπικού για την (τέως) αυτοδύναμη υγειονομική Υπηρεσία της ΔΕΗ, καθώς και δεκάδες ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ υπηρετούντες στη ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ της ΔΕΗ.
Πώς συμβαίνει, λοιπόν, και είναι περίεργο να διαμαρτύρονται 20.000 άνθρωποι που γνωρίζουν ότι μετά από μία 5ετία είναι πολύ πιθανόν να απολυθούν; Γιατί δεν θα πρέπει να υπολογίζουν σε μια σταθερότητα στη δουλειά τους; Επειδή τέτοιας σταθερότητας δεν απολαύουμε όλοι;
Αλλά ας δούμε τί θα περιλαμβάνει η δήθεν μικρή ΔΕΗ πέρα από το άκρως εξειδικευμένο προσωπικό.
-Τα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ σε Πτολεμαΐδα, Αλιβέρι, Μεγαλόπολη με 1,65 ΔΙΣεκατομμύρια τόνους μεταλλεύματος
-Τo ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ πανάκριβων ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (φράγματα + εργοστάσια παραγωγής )
-΄Ολες τις ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (πύργοι μεταφοράς υψηλής τάσεως, δίκτυο ΥΠΕΡΓΕΙΩΝ και ΥΠΟΓΕΙΩΝ γραμμών μέσης και χαμηλής τάσεως, χιλιάδες υποσταθμούς, αμέτρητες ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις) και…..2.000.000 έτοιμους …ΠΕΛΑΤΕΣ- ΠΑΚΕΤΟ!
Αυτή λοιπόν τη χρυσοφόρα ΔΕΗ ξεπουλάει η ΑΒ Αντωνοβαγγελόπουλος υπό τα χειροκροτήματα μερίδος αγανακτισμένων πολιτών που στερούνται για μισή ωρίτσα το δικαίωμα να παρακολουθήσουν το ….. Β΄ ημίχρονο του αγώνα ΒΕΛΓΙΟΥ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ. Κηρύσσει με συνοπτικές διαδικασίες την απεργία παράνομη και καταχρηστική και αποφασίζει ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΞΗ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ !!
Η σκληρή λέξη «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» παραμερίζεται, επειδή θυμίζει κατοχικές εποχές και 7ετία των Συνταγματαρχών. Ανασύρεται ο βολικότερος όρος … ΕΠΙΤΑΞΗ! Επίταξη χωρεί στους ημιόνους και στα οχήματα και όλως επικουρικώς στην προσφορά εργασίας.
ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.
Όσο για τους απεργούς, ας θυμηθούμε πόσοι πολίτες είναι σήμερα ντυμένοι στο χακί:
-υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ
-ναυτικοί
-καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης
- οδηγοί φορτηγών.
Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο.
Και τούτο, διότι δεν επιτρέπονται οι απεργίες εν μέσω τουριστικής περιόδου, για να μην πληγεί η τουριστική βιομηχανία - δεν επιτρέπεται η απεργία των φορτηγατζήδων, για να μη χαλάσουν τα ζαρζαβατικά που πρέπει να μεταφερθούν από τον χώρο παραγωγής στα σημεία διάθεσης – δεν επιτρέπεται η απεργία νοσηλευτικού προσωπικού, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην περίθαλψη των πολιτών – δεν επιτρέπεται η απεργία των ναυτικών, για να μην αποκοπεί η νησιωτική από την ηπειρωτική Ελλάδα - δεν επιτρέπεται η απεργία των υπαλλήλων των ΜΜΜ, για να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους όσοι έχουν ακόμη δουλειά - δεν επιτρέπεται η απεργία των καθηγητών στη διάρκεια των εξεταστικών περιόδων. Άρα, απεργίες επιτρέπονται, όταν ουδείς κινδυνεύει να υποστεί την ελάχιστη βλάβη, ήτοι ΠΟΤΕ!
Και αφού η ΑΒ πουλήσει και το πακέτο που λέγεται «ΔΕΗ», ο πρωθυπουργός θα αναφωνήσει εκ νέου το περίφημο «we delivered»! Κάτι πρέπει να του έχει μείνει από την πιτσαρία στη Νέα Υόρκη. Δεν εξηγείται αλλοιώς η χρήση αυτής της αμερικανιάς.
Θυμήθηκα τον μακαριστό Χριστόδουλο που είχε διηγηθεί με τον δικό του γλαφυρό τρόπο το ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα. Εντάξει, σκοτώσαμε την κατσίκα των υπαλλήλων της ΔΕΗ, επειδή εμείς δεν έχουμε. Τώρα είμαστε όλοι ίσοι. Νενικήκαμεν. Η ισότητα επικράτησε επί τέλους παντού μετά από τόσα χρόνια ανισότητας. Όλοι με κομμένες συντάξεις και μισθούς, όλοι άνεργοι, όλοι κακομοίρηδες, όλοι ραγιάδες.
Θυμήθηκα και ένα άλλο ταιριαστό ανέκδοτο που δεν θα διηγείτο δημοσίως ο μακαριστός. Αυτό που λέει ότι μόλις πληροφορήθηκε ο σύζυγος ότι τον απατά η γυναίκα του, έκοψε τ’ αρχίδια του για να την εκδικηθεί. Ίσως και να το διηγείτο ο μακαριστός και τούτο το ανέκδοτο αντικαθιστώντας τη λέξη «αρχίδια» με τις λέξεις «γεννητικά όργανα», για να μας δείξει πόσο μαλάκες είμαστε που εποφθαλμιούμε τα αγαθά του διπλανού μας αντί να αξιώνουμε αξιοκρατία και ισονομία και να μαχόμεθα για τη διατήρηση του ελέγχου του εθνικού μας πλούτου. Όχι να λέμε χαριτωμενιές τύπου «φροντίζουμε το περιβάλλον, διότι το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να τους το παραδώσουμε ατόφιο». Τον εθνικό μας πλούτο γιατί δεν πρέπει να τον φροντίσουμε, ώστε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας και όχι στα παιδιά των Βαρδινογιάννηδων, των Μπομπολαίων, των Μελισσανίδηδων, των Κοπελούζων, των Ψυχάρηδων, των Κοκκαλαίων, των Μυτιληναίων, των Συγγελίδηδων, των Μητσοτάκηδων, των Βαρβιτσιώτηδων, των Παπανδρέου, των Κεφαλογιάννηδων, των Καραμανλήδων και της λοιπής συντεχνίας;
Και όλ’ αυτά για έναν Φωτόπουλο ρε γαμώ το; Δε λέει!!!!
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος αυτού, στον οποίον οφείλω χάριτας για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσε ως τέως αρχίατρος της ΔΕΗ, προκειμένου να παραθέσω αξιόπιστα στοιχεία [ΣΗΜ: αν υπηρετούσε σήμερα στη ΔΕΗ, εικάζω ότι θα ήταν ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ λόγω επιστράτευσης].

Υ.Γ. Μπείτε στο greeklignite.blogspot.gr και διαβάστε τί εστί λιγνίτης για τη χώρα μας. Αναζητείστε και την από 03.04.2014 έκθεση της Standard & Poor’s που αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ και θεωρεί ότι αυτή έχει λιγότερες πιθανότητες να πτωχεύσει από όσες το ίδιο το ελληνικό κράτος. Τέλος, διαβάστε και το εξ 75 σελίδων πόνημα «Χάριν του δημοσίου» συμφέροντος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, για να αντιληφθείτε τί σημαίνει «ΔΕΗ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: