Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νέα "λαβράκια" έπιασε το ΣΔΟΕ – Εντοπίστηκαν άτομα που πλούτισαν παράνομα, περιλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ

Στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, όπως και σε ΔΟΥ και τελωνεία, απέστειλε μια σειρά από υποθέσεις τις οποίες εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στο πλαίσιο ελέγχων για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς.
Συγκεκριμένα, σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς σε Αττική, Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο καταλογίστηκαν πρόστιμα, καθώς διαπιστώθηκαν μη καταβολή ΦΠΑ και...
έκδοση εικονικών και πλαστών τιμολογίων.
Επιπλέον, εντοπίστηκαν σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μετά από ελέγχους σε γιατρούς στο νομό Αττικής.
Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ορισμένα φυσικά πρόσωπα παρουσίασαν αδικαιολόγητη προσαύξηση των περιουσιών τους, με αρκετά από αυτά να περιλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ, με καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.
Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα για την εικονική μείωση του κυβισμού αυτοκινήτων άνω των 1929 κυβικών, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο πολυτελείας, σε μια υπόθεση που εμπλέκονται ιδιωτικά ΚΤΕΟ, συνεργεία, μηχανολόγοι και έμποροι αυτοκινήτων. 
Πληροφορίες: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: