Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Υποψήφιοι δήμαρχoι, μόνο όσοι έχουν ”γερο” πορτοφόλι.

Μετά την εκλογή δημάρχων από τα «μπαούλα» των κομμάτων, έχουμε μπει σε μια νέα διαδικασία υποψήφιων δημάρχων,  αυτών  που έχουν ”γερο” πορτοφόλι.
Για να κερδίσει ένας υποψήφιος την θέση του δημάρχου  χρειάζεται να ”ματώσει” οικονομικά.  Ο λόγος είναι απλός. Για να εξασφαλίσει ένας υποψήφιος  αναγνωρισιμότητα, για να αντέξει μέσα σε ένα ανταγωνισμό ψηφοδελτίων ώστε να ψηφιστεί, θα πρέπει να δαπανήσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Ρεαλιστικά ο υποψήφιος ,για τον Δήμο Νέας Προποντίδας  χρειάζεται κοντά στις 100.000 ευρώ να βάλει είτε από την τσέπη του, είτε από ισχυρό χρηματοδότη. Το ποσό των....
100.000 δεν είναι εξωπραγματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζονται μόνο για τις βασικές υποχρεώσεις(πρόγραμμα, ψηφοδέλτια, παράβολα….) πάνω από τριάντα χιλιάδες ευρώ. Ακολουθούν,διαφήμιση,τηλεοπτικές εμφανίσεις ,εκλογικά κέντρα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και άλλες δαπάνες που είναι απαραίτητες για μια καλή προεκλογική εκστρατεία.
Ευτυχώς που  ισχύσουν και οι περιορισμοί για περιορισμένες εμφανίσεις ανά κανάλι και δήθεν οικονομικός έλεγχος των προεκλογικών δαπανών.
Το παιχνίδι λοιπόν μεγαλώνει και  είναι μόνο για λίγους, είναι για αυτούς που έχουν ”χοντρό” πορτοφόλι και μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.
Δώρο άδωρο για όσους υποψήφιους δημάρχους πιστεύουν ότι με μικρές ατομικές προεκλογικές εκστρατείες θα καταφέρουν να κερδίσουν την «ζηλευτή» θέση του δημάρχου. Θα «πετάξουν» τα λεφτά τους

Έτσι αποκλείονται άτομα ικανά, με προσόντα, που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους, όχι γιατί δεν θέλουν, άλλα γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να είναι υποψήφιοι.

 pirovolio

Δεν υπάρχουν σχόλια: