Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η σπείρα που εξαπατούσε ανέργους!

Η αστυνομία δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους.

Οι δράστες συγκρότησαν από το Σεπτέμβριο του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, διαπράττοντας απάτες.



Προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, ίδρυσαν σε διάφορες περιοχές της πόλης, τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.



Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ανάγκη για εργασία ενδιαφερόμενων πολιτών που αναζητούσαν επαγγελματική αποκατάσταση, αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας.



Επίσης, για λόγους αληθοφάνειας, ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους πλήθος δικαιολογητικών εγγράφων, ενώ με την καταβολή του ποσού που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει οι δράστες με έδρα τη Βουλγαρία.



Με τον ως άνω τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2012 απέσπασαν από τουλάχιστον 20 άτομα (18 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς) το χρηματικό ποσό των (39.423,00) ευρώ.



Όπως προέκυψε, διευθύνοντες την οργάνωση ήταν η 54χρονη ημεδαπή μαζί με τον 59χρονο σύζυγό της, ενώ τέσσερις επιπλέον συνεργοί τους ηλικίας 47, 25, 53 και 42 ετών (1 άντρας-3 γυναίκες), συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και είχαν ενεργό ρόλο σε αυτή ερχόμενοι σε επαφή με ενδιαφερόμενους, ενώ συμμετείχαν σε συζητήσεις και παραλάμβαναν χρήματα και δικαιολογητικά από τους παθόντες.



Οι δράστες:

(Α) ΚΟΣΣΥΦΑ Παναγιώτα του Ιωάννη και της Στυλιανής, γεν. 21-12-1960 (συλληφθείσα)







(Β) ΛΟΥΚΙΣΑΣ Στυλιανός του Κωνσταντίνου και της Ελένης, γεν. 29-05-1955 (συλληφθείς)







(Γ) ΣΙΣΙΑΝΙΔΗΣ Χρήστος – Νικόλαος του Δημητρίου και της Σοφίας, γεν. 31-10-1967 (μη συλληφθείς)



(Δ) ΤΣΑΚΙΡΗ Παναγιώτα του Αντωνίου και της Αντωνίας, γεν. 04-03-1961 (μη συλληφθείσα)







(Ε) ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ Μαγδαληνή του Παναγιώτη και της Μαρίας, γεν. 28-11-1972 (μη συλληφθείσα)













Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: