Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλωσε στην Σάμο μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια και έμαθε από μικρός να χρησιμοποιεί και να εκτιμά τις καταπληκτικές ελληνικές πρώτες ύλες, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά. Ο Ανδρέας Λαγός βάλθηκε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την ομορφιά που υπάρχει στις παλιές, κλασικές αξίες, στα αγνά υλικά και τα κατάφερε. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε" κυκλοφορεί ήδη από την Ελληνοεκδοτική για να μας....
επιβεβαιώσει πως το ουσιαστικό φαγητό φέρνει στο μυαλό μνήμες και βιώματα που χορταίνουν το βλέμμα και ευφραίνουν την ψυχή.

Ένα βιβλίο γεμάτο συμπυκνωμένες παιδικές μνήμες, μια γεύση νοσταλγίας που μεταμορφώνει τις αλμυρές ή τις γλυκές συνταγές σε πλούτο συναισθημάτων. Τα αρώματα από κάθε λογής βοτάνια και μυρωδικά, οι απλές καθημερινές πρώτες ύλες με τις καθαρές γεύσεις, η μυρωδιά από τα πρωτοβρόχια, το θρούμπι, οι βατομουριές, το φλισκούνι... όλα να μπλέκονται με ουσία, γνώση, αγάπη, τέχνη δημιουργώντας μαγειρέματα για κάθε εποχή, καθημερινά, κυριακάτικα, κεράσματα μιας γιορτής, παραδοσιακά σνακ, φαγητό για να το τρως μαγειρεύοντας ή να το μαγειρεύεις τρώγοντας!

Ο Ανδρέας Λαγός μας μαθαίνει την απλότητα και την δημιουργικότητα στην κουζίνα σερβίροντας μας φαγητό που εντυπωσιάζει χωρίς καμία πρόθεση εντυπωσιασμού.


Η παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Aνατόλια” (Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα), την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 19:00. Η Γ. Δώδου, ο Δημήτρης Κοπαράνης, η Ε. Κανάκη και ο Α. Βάσσος θα μιλήσουν για το βιβλίο και "γυρνώντας" τις σελίδες του θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για το φαγητό. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Στέλιο Καλαθά.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία, τα Capsis Hotels, τα ζαχαροπλαστεία Αγαπητός, το εστιατόριο Ακαδημία, η Συναισθηματική Διαλεκτική και οι food photographers Majeriko.




Δεν υπάρχουν σχόλια: