Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΤρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 800-1.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Κυβέρνηση και τρόικα έχουν έλθει σε καταρχήν συμφωνία για δραστική συρρίκνωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ με τη λειτουργία μόνο ενός εργοστασίου και για τις δύο εταιρείες που θα προμηθεύει αποκλειστικά...
τον ελληνικό στρατό αλλά και το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ .
Ο όρος που έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά είναι οι αποχωρήσεις εργαζομένων κι από τις τρεις εταιρείες -υπολογίζονται μεταξύ 800 και 1.000- να συνυπολογιστούν στις 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.
Μέχρι πρότινος η τρόικα δεν το αποδεχόταν με το σκεπτικό ότι απολύσεις από δημόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων δεν μπορούν να προσμετρηθούν στις απολύσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε πίσω στην απαίτησή της και η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων οικονομικού επιτελείου - τρόικας σήμερα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: