Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στις 15 Μαΐου η δίκη του πρώην Δημάρχου Μουδανιών Αν. Παπαγιάννη

- Την αναβολή ζήτησε ο Αν. Παπαγιάννης, λόγω εσπευσμένης εισαγωγής του δικηγόρου του στο Νοσοκομείο 
- Κανένα νομικό κόλλημα για τις Αυτόδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη του πρώην Δημάρχου Μουδανιών και νυν επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας, Ανδρέα Παπαγιάννη, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ως Δημοτική Αρχή του (τότε) Δήμου Μουδανιών, μετά από καταγγελία για ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων επιχειρήσεων της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι στην εκδίκαση της....
υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάρτιο, στον Πολύγυρο, ο κ. Παπαγιάννης καταδικάστηκε σε ποινή 24 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι συνκατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο νυν Αντιδήμαρχος της Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, σε 12 μήνες με 3ετή αναστολή.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε από το halkidikifocus, ο κ. Παπαγιάννης μας είπε ο ίδιος ζήτησε της αναβολή, καθώς εδώ και μια εβδομάδα ο συνήγορος υπεράσπισής του ατνιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα έχει εισαχθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο και σήμερα επρόκειτο να χειρουργηθεί στο νεφρό.
Ο κ. Παπαγιάννης τόνισε στο halkidikifocus, ότι πρότεινε στο Δικαστήριο να γίνει η διεξαγωγή της δίκης σε 2 μήνες, «ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο “κάβος” σύντομα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάτι που όμως δεν ήταν εφικτό, αφού το Δικαστήριο μετέθεσε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 15 Μαΐου.
Την επιθυμία να εκδικαστεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατό για να τελειώσει όλο αυτό το θέμα, εξέφρασε επίσης στο halkidikifocus και ο κ. Καρράς, «γιατί - όπως είπε χαρακτηριστικά - κατηγορήθηκα για ένα θέμα το οποίο ποτέ δεν εισήχθη στη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Μουδανιών, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 που ήμουν μέλος της».
Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι υπάρχει περίπτωση εκ νέου αναβολής της δίκης, σε περίπτωση που οι Αυτοδιοικητικές εκλογές διεξαχθούν κοντά στη 15η Μαΐου, καθώς εκείνες τις μέρες τα Δικαστήρια δεν εκδικάζουν υποθέσεις.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα για κανέναν από τους κατηγορούμενους για υποψηφιότητα στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.


Γράφει: Κίκα Δημαρόγλου

Halkidikifocus

Δεν υπάρχουν σχόλια: