Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μέλη της γραμματείας της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Προποντίδας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κ. Ιγγλέζη, πραγματοποίησαν σήμερα (Τρίτη 1/10/13) επισκέψεις σε φορείς του δήμου.

Αναλυτικά:

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Ν. Προποντίδας και συζήτησε με τον δήμαρχο κ. Ιορδανίδη για τα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο. Στην συζήτηση, διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά ότι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός της Τ.Α. που έχει σαν συνέπεια την δυσκολία παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες και την διακοπή πολλών έργων στον δήμο. Επισημάνθηκαν επίσης οι δυσλειτουργίες που έφερε η εφαρμογή του "Καλλικράτη", ο κίνδυνος να μπουν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., η γραφειοκρατική λειτουργία του παρατηρητηρίου Τ.Α.  Σε συζήτηση και με τον γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τ.Α. κο Δαλαμπίρα, εκφράστηκε η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζομένων στον δήμο, για τις διαθεσιμότητες και μετακινήσεις που έχει προ-γράψει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τις ως "προθάλαμο για την ανεργία".

Τόσο τα στελέχη όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν στον δήμαρχο, ότι στην παρούσα οικονομική και κοινωνική καταστροφή, η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι η ασπίδα προστασίας των πολιτών με στήριξη των αδυνάτων, και ο φορέας απόκρουσης των μέτρων της κυβέρνησης που εξαθλιώνει τους δημότες και ταυτόχρονα οδηγεί τις κοινωνικές παροχές στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών σε ανοικτή συγκέντρωση και συζήτηση μαζί τους. Ο διευθυντής και εργαζόμενοι παρουσίασαν την τραγική και οριακή εικόνα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας: σημαντικές ελλείψεις γιατρών και εργαζομένων (φύλαξη και καθαριότητα), οριακή αν όχι πεπερασμένη λειτουργία του ασθενοφόρου, καθυστερήσεις και πολλές φορές ελλείψεις στην προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, όπως επίσης και αναλώσιμων λειτουργικών υλικών.

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ιδιαίτερα, η  ανάγκη να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο διεκδίκησης - εργαζομένων και πολιτών -  απέναντι στην τοπική αλλά και στην κεντρική εξουσία για αυξημένους πόρους στην πρωτοβάθμια παροχή υγείας αλλά και η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε συντονισμό με τους πολίτες, στην λογική της αλληλεγγύης της κοινωνίας μας.

Συνάντηση επίσης υπήρξε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων των Ν. Μουδανιών. Η πρόεδρος του συλλόγου κα Παπαμέτη και μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν τα προβλήματα  των εμπόρων που με δυσκολία πια κρατούν ανοικτά τα μαγαζιά τους: Οικονομικός μαρασμός λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και άρα της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, τρομοκρατικές και εκβιαστικές πρακτικές του ΟΑΕΕ για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, μη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εκ μέρους των τραπεζών, το παρ εμπόριο και η αν-ορθολογική λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράστηκε από τα στελέχη του, είναι η στήριξη στα περισσότερα αιτήματα των Εμπόρων που είναι και αιτήματα της ΕΣΕΕ. Τονίστηκε ότι τα προβλήματα των ΜΜε έχουν και αυτά στον πυρήνα τους την συνολικότερη κυβερνητική οικονομική πολιτική που κλείνει χιλιάδες επιχειρήσεις, και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Διαπιστώθηκε η ανάγκη συντονισμού με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους και φορείς του νομού (δήμοι, επιμελητήριο κλπ) που δυναμικά θα πρέπει να διεκδικήσουν λύσεις αλλά και να αποτρέψουν τον "θάνατο  των εμπόρων" και σημαντικού αριθμού εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: