Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Διάλεξη για τη δυσλεξία σήμερα στα Μουδανιά

Διάλεξη με θέμα τη δυσλεξία διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Προποντίδας τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ισόβιο fellow της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Γεώργιος Παυλίδης.

Η Δυσλεξία είναι ίσως η πιο διαδεδομένη από τις.... μαθησιακές δυσκολίες την οποία χαρακτηρίζει δυσχέρεια στην ανάγνωση, στην ορθογραφία, στη γραφή, στον προφορικό λόγο και μερικές φορές στην ακουστική ικανότητα. Σε πολλές περιπτώσεις η δυσλεξία φαίνεται να κληρονομείται.
Σύμφωνα με το εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής (National Institute of Health in U.S.A.) περίπου 15% του πληθυσμού έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία, κυρίως με συμπτώματα στη γραφή και στην ανάγνωση. Η ίδια κατάσταση εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, χώρες αλλά και σε όλα
τα κοινωνικο – οικονομικά στρώματα. Ωστόσο, η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια διαφορετικότητα στη δομή του εγκεφάλου, η οποία χρειάζεται έναν διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας. Τα άτομα με Δυσλεξία είναι χαρισματικά και πολύ παραγωγικά και, σύμφωνα με μελέτες η νοημοσύνη δεν έχει σχέση με τη δυσλεξία.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: