Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Νέα καταγγελία για απάτη με μαιμού ταξιδιωτικές.

Μια ακόμη καταγγελία έφτασε στα γραφεία του ΕΟΤ και τις αρμόδιες αρχές και αφορά στην γνωστή απάτη που μέσω facebook ταλαιπώρησε δεκάδες άτομα τα τελευταία τρία χρόνια.
Η υπόθεση είναι γνωστή. Σελίδα στο facebook υπόσχεται πολύ φθηνά τουριστικά πακέτα για προορισμούς του εξωτερικού. Ο απατεώνας εκμεταλλευόμενος τον μύθο του low cost,

ζητά άμεση κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό του προκειμένου δήθεν να εξασφαλίσει τις φθηνές θέσεις και ξενοδοχείο. Μετά μην τον είδατε. Η σελίδα κλείνει και το τηλέφωνο δεν απαντά. Μετά από λίγο εμφανίζεται νέα σελίδα με άλλο όνομα, αλλά πάντα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ψάχνει για θύματα. Παρ' όλο που κάποιοι θα πουν, μα είναι δυνατόν να καταθέτεις χρήματα στον λογαριασμό ενός αγνώστου, είναι δεκάδες αυτοί που το έκαναν, ακόμη και τώρα που υπάρχει σχετική ενημέρωση. Μια μικρή έρευνα στο google ξεσκεπάζει αμέσως την απάτη, ωστόσο τα θύματα την κάνουν εκ των υστέρων.

Η νέα καταγγελία μας έρχεται από την Ηγουμενίτσα. Άλλωστε ο απατεώνας επιλέγει θύματα εκτός Θεσσαλονίκης για να αποφύγει απρόσμενες... συναντήσεις.

Η καταγγελία:

"Την Τρίτη 23/7/2013 είχε αναρτηθεί σελίδα στο facebook με την επωνυμία LAST MINUTE-LOW COST TRAVEL η οποία προσέφερε ταξιδιωτικές προσφορές για διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό. Μετά από τηλ. επικοινωνία με την εταιρεία στον αριθμό 2313039457 έκανα κράτηση για το στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ που θα πραγματοποιούνταν 13-20/8/2013. Η κράτηση αφορούσε 1 άτομο. Εμένα. Αμέσως έλαβα μέσω SMS τα στοιχεία του λογαριασμού όπου θα έπρεπε να καταθέσω το ποσό των 860 ευρώ. Η κατάθεση έγινε στο υποκατάστημα της Αγροτικής και ενημερώθηκα ότι θα λάμβανα μέσω της εταιρείας courier τα ταξιδιωτικά έγγραφα την Παρασκευή 26/7 /2013. Την Παρασκευή αφού δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση επικοινώνησα πάλι τηλ. με την εταιρεία και με διαβεβαίωσαν ότι θα τα λάμβανα την Δευτέρα 29/7/2013 η Τριτη 30/7/2013. Την Τρίτη το βράδυ η επικοινωνία ήταν ανέφικτη καθώς το τηλ. δεν αντιστοιχούσε σε συνδρομητή και η σελίδα είχε κατέβει από το facebook. Επικοινώνησα με την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατέθεσα μήνυση στο τοπικό Α.Τ. και καταγγελία στον ΕΟΤ. Η κατάθεση του χρηματικού ποσού έγινε στον αρ. λογ. 5237-062681-631 και εμφανίζεται το όνομα Γκάσης Ι.Α.”.Στη συνέχεια δέχτηκα παρενόχληση από διάφορα άτομα στο F.B που προσπαθούσαν να μάθουν στοιχεία ή να με αποτρέψουν γιατί είναι μεγάλο το κόστος δίκης, ότι μόνο 22.000 πέρασαν από το λογαριασμό και δεν αποτελεί κακούργημα κ.τ.λ . Ευχαριστώ .Τα στοιχεία μου στη διάθεση σας”.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: