Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εντυπωσιακή η ομάδα χορού ENFAZ από το Λαβάλ της Γαλλίας

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους πολυπληθείς θεατές η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου όπου εμφανίστηκαν οι ομάδες χορού ENFAZ από το Λαβάλ της Γαλλίας παρουσιάζοντας hip hop και modern jazz. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές χορογραφίες του Γάλλου χορογράφου Ντιαρά Μπαμπά οι οποίες είχαν αναφορά σε έναν κόσμο φαντασμαγορικό, παιχνιδιάρη, πολυσύνθετο, τρυφερό και νοσταλγικό.
Με χιούμορ, εφευρετικότητα και το δικό του κινησιολογικό λεξιλόγιο οι χορευτές ερμήνευσαν με τον πλέον άριστο τρόπο τις χορογραφίες ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο τους θεατές.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ενότητα της εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε επί σκηνής το αποτέλεσμα της μόλις εξαήμερης συνεργασίας των Γάλλων χορευτών με μαθητές του Γυμνασίου Πολυγύρου. Ως μία ομάδα, σαράντα νέες και νέοι χορευτές διαφορετικής τεχνικής, ηλικίας, αισθητικής και εμπειρίας συνδημιούργησαν επί σκηνής υπό τους ήχους jazz, hip hop, και ελληνικής μουσικής, εντυπωσιάζοντας με την τεχνική αρτιότητα και το....
πάθος της έκφρασής τους.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομάδα νέων που χόρεψαν break dance και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Η ομάδα των Γάλλων χορευτών φιλοξενήθηκε στον Πολύγυρο από την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Πολυγύρου στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: