Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Πληγή η ελεύθερη κατασκήνωση στην Χαλκιδική

45345Η παράνομη κατασκήνωση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την περιοχή του Γλαρόκαβου Παλλήνης, μεταξύ Πευκοχωρίου και Παλιουρίου. Έλληνες και ξένοι ελεύθεροι κατασκηνωτές στήνουν τα αντίσκηνα τους όπου θέλουν, χωρίς να πάρουν άδεια, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, ρυπαίνουν το χώρο, ανάβουν φωτιές για να ψήσουν με ορατό πάντα τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς.
Η συγκεκριμένη περιοχή, ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα(ΕΤΑ) και ουσιαστικά ο δήμος Κασσάνδρας δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρέμβει. Τα όποια διαβήματα έκανε η δημοτική αρχή δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα αφού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουτσούρα δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον. «Τα ΕΤΑ αδιαφορούν πλήρως για το χώρο. Εμείς ζητούμε καθαριότητα και προστασία για την..... κατασκήνωση στην περιοχή καθώς παρουσιάζεται μεγάλη παραβατικότητα» επεσήμανε ο κ. Κουτσούρας.

«Ο χώρος παρουσίαζε εικόνα ΧΥΤΑ»
Πέρσι μετά το τέλος του καλοκαιριού ο δήμος σε συνεργασία με σχολεία και περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, προέβη σε μια εκστρατεία καθαρισμού του χώρου. Ο τόπος παρουσίαζε την εικόνα ΧΥΤΑ από τα τόσα σκουπίδια που υπήρχαν. «Η εικόνα που παρουσίαζε ο Γλαρόκαβος ήταν εικόνα ΧΥΤΑ, από τα τόσα απορρίμματα που ήταν συγκεντρωμένα εκεί. Καταφέραμε να κάνουμε την περιοχή επισκέψιμη» είπε ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Παλλήνης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απομακρύνθηκαν 24 ανατρεπόμενα φορτηγά με απορρίμματα και μπάζα, χωρίς να υπολογίζονται τα σκουπίδια που μετάφεραν τα απορριμματοφόρα οχήματα.
Διαμαρτυρίες κόσμου
Τα παράπονα του κόσμου είναι πολλά, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε επιχείρηση, της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία, απομάκρυνσης των κατασκηνωτών όμως η παραβατικότητα είναι μεγάλη στην περιοχή και το φαινόμενο εξακολουθεί και υφίσταται. «Καταθέσαμε στη διοίκηση των ΕΤΑ φάκελο με φωτογραφίες που απεικονίζουν την κατάσταση της περιοχής, καταγγελίες πολιτών και άλλα στοιχεία. Όμως η απάντηση της διοίκησης ήταν αρνητική καθώς δε μπορούν να προχωρήσουν στις ενέργειες που πρέπει» είπε ο κ. Κουτσούρας.
Ο Γλαρόκαβος θεωρείται μία από τις ομορφότερος περιοχές στη Μεσόγειο θάλασσα, η έκταση του ανέρχεται σε χιλιάδες στρέμματα, ωστόσο μέχρι τώρα η αξιοποίηση του είναι μηδενική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: