Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Τι θα συμβεί στην Χαλκιδική με τις έδρες σε περίπτωση που έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ. ή το Σύριζα.

1. Με πρώτη τη ΝΔ
Στην περίπτωση που η ΝΔ βγει και σε αυτές τις εκλογές πρώτο κόμμα, με βάση τα έως την 1η Ιουνίου δημοσιοποιημένα δημοσκοπικά ευρήματα αναμένεται να αυξήσει τις έδρες της, από 108 που είχε στις προηγούμενες εκλογές, σε τουλάχιστον 123 έως και 128. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Συγγρού, σε αυτές τις επιπλέον 15 με 20 έδρες.Δεύτερη έδρα σε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ και άνοδο των ποσοστών της υπολογίζει η Συγγρού για τη Χαλκιδική. Είχε εκλεγεί ο Ευθύμης Καρανάσιος, τον οποίο ενδέχεται να πλαισιώσει ο Νίκος Καραμανλής.


2. Με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε περίπτωση που πρώτο κόμμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έλθουν τα πάνω κάτω, αφού η Κουμουνδούρου θα μπει στα παπούτσια της Συγγρού, εκλέγοντας αυτή τους περισσότερους βουλευτές.
Δεύτερη έδρα είναι πιθανόν να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, όπου εξέλεξε την Κατερίνα Ιγγλέζη. Σε αυτήν την περίπτωση θα εκλεγεί και ο Γιώργος Γεράκης. Υποψήφιο να χάσει την έδρα είναι το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εξελέγη ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: