Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σε ένα σεμινάριο, στην Χαλκιδική...

O αρχισυντάκτης του gazzetta Mιχάλης Τσαμπάς... παρακολουθώντας το Euro βρίσκει τα θέματα από τα επόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια των Ελλήνων διαιτητών!
Η παρακάτω ιστορία είναι εντελώς υποθετική. Ή μιας και είμαστε στο καλοκαίρι μπορεί να είναι και ένα... όνειρο θερινής νυκτός. Ο τόπος είναι η πανέμορφη Χαλκιδική!

Ο ακριβής τόπος ένα από τα πολλά υπερσύγχρονα ξενοδοχεία που υπάρχουν σε κάποιο από τα... πόδια της. Σε μια από τις πολυτελέστατες αίθουσες ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Δούρος έχει μαζεμένη όλη την... αφρόκρεμα της ελληνικής διαιτησίας. Ένα από τα συνηθισμένα σεμινάρια επιμόρφωσης όπου πολλές φορές βγαίνουν... λαβράκια!

Εκεί ο Βοσκάκης, εκεί και ο Κουκουλάκης και λίγο πιο πέρα ο Γιάχος και δίπλα του ο Κάκος και πιο πίσω ο Σπάθας και απέναντι του ο Τριτσώνης και μπροστά του ο Δελφάκης, εκεί κι ο Σιδηρόπουλος με τον Παππά!

Είπαμε όλη η αφρόκρεμα. Στο βήμα δίπλα από τον Δούρο ένας μεγάλος προτζέκτορας που παίζει... επίμαχες φάσεις από το Euro! «Να βλέπετε τι εγκλήματα έκαναν οι ξένοι διαιτητές για να τα αποφύγετε» θα μπορούσε να λέει ο αρχιδιαιτητής!

Αν αυτός ο... μακρύς πρόλογος είχε γραφτεί πριν την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ίσως και να μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα καλοκαιρινό ανέκδοτο, όχι ιδιαίτερα πετυχημένο.

Έχοντας όμως εικόνα μόλις από 3 ημέρες και από 6 ματς σίγουρα έχει κάθε δικαίωμα ο Δούρος να δώσει την παραπάνω... παράσταση και οι ΄Ελληνες διαιτητές να είναι παραπονεμένοι γιατί είναι απόντες από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση! Κάθε μέρα και ένα... χειρουργείο, μικρό ή μεγάλο βλέπουμε σε Πολωνία και Ουκρανία!

Η αρχή έγινε με την Ελλάδα, η συνέχεια με το ματς της Ολλανδίας και... κερασάκι (ως την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές) η... πριονοκορδέλα που πέρασαν την Ιρλανδία στο ματς με τους Κροάτες!

Εντάξει. Υπερβολικοί να μην είμαστε. Το αγωνιστικό θέαμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Σούπερ Λίγκας, όμως οι διαιτητικές παρουσίες δεν έχουν να... ζηλέψουν τίποτα.

Ντεφορμέ οι... άρχοντες των αγώνων; Ποιος ξέρει. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή. Που δηλαδή να πάμε και στα ματς της... μιας ανάσας. Σε αυτά που τα λάθη δεν σβήνουν στα επόμενα ματς γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρξουν επόμενα!

Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για τα όσα βλέπουμε στα... δικά μας λημέρια. Απλά εύκολα συλλογίζεσαι ότι τον χειμώνα παράδειγμα που θα μας βγουν πάλι τα μάτια δεν θα υπάρχει καν το... επιχείρημα «στείλτε τους σπίτι τους και φέρτε ξένους διαιτητές». Πως να το πεις;


gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: