Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ακόμα περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Χαλκιδικής

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Αγρότες των Σημάντρων και Γαλατιστας για την επιστροφή του Φ.Π.Α

Ανησυχία επικρατεί στον αγροτικό κόσμο πολλών περιοχών της Χαλκιδικής αναφορικά με την επιστροφή του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα ο αγροτικός συνεταιρισμός Σημάντρων κατέθεσε δεύτερος την αίτηση του στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία(ΔΟΥ) Μουδανιών, μετά την Κρήνη.


Στις 15 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και ακόμα οι αγρότες δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα τους. Μάλιστα για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, έγινε και μια δεύτερη υποβολή αίτησης. Ο πρόεδρος του......

συνεταιρισμού Σημάντρων Ευάγγελος Μισαηλίδης κάνει λόγο για απίστευτη γραφειοκρατία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των παραγωγών. «Την προηγούμενη Τετάρτη ήρθε εντολή για την πληρωμή των 50 πρώτων δικαιούχων χωρίς ωστόσο να γίνει πράξη. Η καθυστέρηση που παρατηρείται είναι πολύ μεγάλη και δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο αργούν τόσο να μεταφερθούν οι φάκελοι από το ένα τμήμα της εφορίας στο άλλο και τελικά στη ΔΟΥ Πολυγύρου. Καλώ τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να μας βοηθήσει γιατί τα χρήματα αυτά θα μας βοηθήσουν πολύ» είπε ο κ. Μισαηλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αγρότες από τα Σήμαντρα που δικαιούνται επιστροφή ανέρχονται στους 200 και το συνολικό ποσό επιστροφής κυμαίνεται στις 200.000 ευρώ.


Παρόμοια προβλήματα και στη Γαλάτιστα


Η κατάσταση είναι περίπου ίδια και στον αγροτικό συνεταιρισμό Γαλάτιστας, η οποία υπάγεται στη ΔΟΥ Πολυγύρου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Άγγελο Τσιαρτσιαφλη, εδώ και ένα μήνα έχουν κατατεθεί τα τιμολόγια στην εφορία χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη. «Παλαιότερα τα εισπράτταμε σε μια εβδομάδα, φέτος τίποτα ακόμα. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει γίνει η επιστροφή στους δικαιούχους οι οποίοι υπέβαλλαν τις αιτήσεις μέσω της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου» είπε ο κ. Τσιαρτσιαφλής. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει η απαραίτητη πίεση για να προχωρήσει ο έλεγχος και να γίνει η πληρωμή. «Δεν έχουν χρήματα; Δεν ξέρω τι γίνεται, οι υπάλληλοι λένε ότι έχουν πολλή δουλειά» επεσήμανε ο κ. Τσιαρτσιαφλής.


Οι δικαιούχοι του αγροτικού συνεταιρισμού Γαλάτιστας ανέρχονται στους 80 και η επιστροφή αφορά καλλιέργειες σιτηρών και κτηνοτροφικά προϊόντα.


http://www.xalkidikipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: