Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ελλείψεις στο κέντρο υγείας Νέων Μουδανιών

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται εδώ και ένα μήνα στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, λόγω της επίσχεσης στην οποία βρίσκονται οι γιατροί. Παράλληλα ελλείψεις υπάρχουν και όσον αφορά την κάλυψη του ΕΚΑΒ καθώς όσο περνά ο καιρός θα αυξάνονται τα περιστατικά.


«Είχαμε ένα επείγον περιστατικό με τραυματισμό από καταπλάκωση τρακτέρ. Το ασθενοφόρο άφησε όπως-όπως τον τραυματία για να σπεύσει σε.......... άλλο παρόμοιο συμβάν με ανατροπή τρακτέρ στην περιοχή Σωζόπολης. Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα» επεσήμανε ο διευθυντής του κέντρου υγείας Νέων Μουδανιών Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Με ελλείψεις και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Όσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση υπάρχουν......
4 θέσεις στο κέντρο υγείας ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να γίνουν 9 και να καλυφθούν και τα περιφερειακά ιατρεία. «Οι θέσεις είναι πολύ λίγες, υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση του κόσμου. Ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα λυθούν τα προβλήματα. Οι γιατροί θα συνταγογραφούν με 3μηνες επαναλαμβανόμενες συνταγές για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασθενών. Ο κόσμος πολλές φορές επιτίθεται εναντίον των γιατρών αλλά δε φταίμε ούτε και ‘μείς» είπε ο κ. Χριστόπουλος. Επίσης παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις όσον αφορά την ηλεκτρονική συμπλήρωση των συνταγών καθώς το διαδικτυακό σύστημα δέχθηκε επίθεση από «χάκερς».
Χωρίς ακτινολογικό εργαστήριο
Το ακτινολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας εξακολουθεί να μη λειτουργεί, ωστόσο, σύμφωνα με το διευθυντή ου Κ.Υ. υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης και από τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ, όπως και τα ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής που διαθέτουν αξονικό τομογράφο. Εκεί οι ασθενείς θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα ποσοστό από το κόστος της εξέτασης. Το ΚΥ εξυπηρετεί σε ημερήσια βάση 70-80 ασθενείς, οι οποίοι αφορούν έκτακτα περιστατικά και όχι για συνταγογραφήσεις κτλ.
Αιτήματα προς πολιτικούς
Ο διευθυντής του ΚΥ ζητά από τους υποψήφιους βουλευτές και τους εκπροσώπους των κομμάτων που επισκέπτονται τη μονάδα υγείας τις προεκλογικές αυτές ημέρες, να παρουσιάσουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους για τα θέματα που αφορούν την υγεία.
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: