Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αναμονή για την αδειοδότηση της μαρίνας Νέων Μουδανιών


Ειδικό μελετητικό γραφείο συμπληρώνει το φάκελο για την αδειοδότηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών(μαρίνα) Νέων Μουδανιών.
Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης  έκανε λόγο για ολιγωρία από πλευράς της προηγούμενης δημοτικής αρχής(Μουδανιών) καθώς το έργο κατασκευαστικά, ολοκληρώθηκε σχεδόν επί των ημερών της, χωρίς από εκεί και πέρα να υπάρξει η ταχύτητα που έπρεπε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία 8-7 έλαβε απόφαση για διαχείριση του έργου από το δήμο, ωστόσο η απόφαση ήταν λάθος καθώς ανέφερε και για κατασκευή του έργου. Δεν είχε παραληφθεί ούτε το.....
 πιστοποιητικό πυρασφάλειας το οποίο εκδίδεται από την πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκιδικής. Το γραφείο που ετοιμάζει το φάκελο είχε επιλεγεί από την τελευταία δημοτική αρχή Μουδανιών» επεσήμανε ο κ. Ιορδανίδης.
Τα λιμενικά έργα έχουν ένα δύσκολο και δαιδαλώδες καθεστώς έγκρισης άδειας. Σύμφωνα με το δήμαρχο Νέας Προποντίδας, εάν υπήρχε πίεση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το θέμα θα ολοκληρωνόταν πολύ γρήγορα.
Τροποποίηση οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας
Η δημοτική αρχή προχώρησε στην τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας και όρισε υπηρεσία του δήμου ως υπεύθυνη  για το έργο. «Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, ωστόσο απαιτήθηκαν χρήματα και από ίδιους πόρους του δήμου ενώ χρειάζονται και άλλα για την κατασκευή πρόσθετων έργων για την καλύτερη οργάνωση των σκαφών(ρεμέντζα, πλωτήρας κτλ). Θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε τις παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Ιορδανίδης.

xalkidikipress

Δεν υπάρχουν σχόλια: