Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κατ’ οίκον γιατροσόφια: Αυτές «θεραπείες» δουλεύουν...!!!(Δοκιμάστε τις!)

Είχαν δίκιο άραγε οι γιαγιάδες μας που επέμεναν να βάλουμε «βαλσαμάκι» στο δέρμα για ανακούφιση; Να τρώμε σουπίτσες όταν είμαστε άρρωστοι και να κάνουνε γαργάρες με αλατόνερο για να σταματήσει ο βήχας; Η επιστήμη, αρκετές δεκαετίες μετά τις δικαιώνει. Αν και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την πρόοδο της σύγχρονης φαρμακευτικής στην αποτελεσματική αντιμετώπιση πληθώρας παθήσεων, παρ’ όλα αυτά αποδεικνύεται ότι απλά, καθημερινά πράγματα που μπορούμε να βρούμε (ή να φτιάξουμε) στο σπίτι μας έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που πλέον αποδεικνύονται και επιστημονικά.

Κοινή γρίπη: Κάντε την κοτόσουπα Αν κάτι μας έχει μείνει από τα… γιατροσόφια της γιαγιάς, τότε αυτό δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή (και πεντανόστιμη) κοτόσουπα με αυγολέμονο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη όμως, είναι πως η εν λόγω σούπα μπορεί βάσει ερευνών να βοηθήσει στην ταχύτερη ανάρρωση από την κοινή γρίπη, ανακουφίζοντας παράλληλα τα πιο συχνά και ενοχλητικά συμπτώματα αυτής: τον βήχα και την ρινική συμφόρηση. Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα έβαλαν στο… εργαστήριο την παραδοσιακή κοτόσουπα και βρήκαν πως η κατανάλωσή της επιβράδυνε σημαντικά τις φλεγμονές από την κοινή γρίπη. Μάλιστα, όσο περισσότερο συμπυκνωμένη είναι, τόσο περισσότερο αυξάνεται και η αποτελεσματικότητά της. Αν και οι γιατροί δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν με ακρίβεια το δραστικό της συστατικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις πιθανώς να είναι τα λαχανικά. Οι έτοιμες σούπες δεν φάνηκαν να έχουν την ίδια δράση με τις σπιτικές. Δείτε εδώ την συνταγή της σούπας που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε το 2000.

Λόξυγκας: «Ζαχαρώστε» τον Τι ξέρουμε για τον λόξυγκα; Οφείλεται στη ακούσια σύσπαση του διαφράγματος , του μυός δηλαδή ο οποίος χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή και παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπνοή. Κάθε σύσπαση ακολουθείται από ένα ξαφνικό κλείσιμο των φωνητικών χορδών, το οποίο και παράγει το χαρακτηριστικό ήχο. Ωραία, το εμπεδώσαμε. Πάμε τώρα σε κάτι που (πιθανώς) δεν ξέρουμε. Οι περισσότερες περιπτώσεις λόξυγκα συνήθως φεύγουν από μόνες τους μετά από μερικά λεπτά, αλλά σε περίπτωση που αυτός… επιμείνει τότε οι τρόποι για να τον αντιμετωπίσετε ποικίλουν: κράτημα αναπνοής, δέκα με δώδεκα γρήγορες γουλιές νερό, αναπνοή μέσα σε χάρτινη σακούλα, κλείσιμο των αυτιών με τα δάχτυλα και κατάποση μιας κουταλιάς του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη. Ο τελευταίος φαίνεται πως είναι από αυτούς που αποδεδειγμένα ισχύουν, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 1971 από τον Edgar Engelman και δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine. Ο λόγος για τον οποίο η κατάποση ζάχαρης «δούλεψε» στους περισσότερους ασθενείς παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος, αν και σύμφωνα με μετέπειτα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν η ζάχαρη φαίνεται πως επιδρά στις νευρικές απολήξεις του στόματος οι οποίες είναι υπεύθυνες για τους σπασμούς στο διάφραγμα.

Ναυτία: Ασκήστε πίεση Σε ήπιες περιπτώσεις ναυτίας, όπως όταν ταξιδεύουμε ή όταν ξυπνάμε το πρωί, η άσκηση πίεσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο χέρι που συνιστούν συνήθως οι ρεφλεξολόγοι (και η Κινέζικη ιατρική), μπορεί να ανακουφίσει και βάσει πρόσφατων ερευνών (δείτε τις εδώ και εδώ). Ποια είναι η τεχνική; Με τα πρώτα συμπτώματα της ναυτίας, πιέστε το εσωτερικό του καρπού. Μετρήστε τρία δάχτυλα πάνω από τον καρπό σας, προς τον αγκώνα και πιέστε με τον αντίχειρα ανάμεσα στους δύο τένοντες, για ένα με δύο λεπτά. Παίρνετε βαθιές και αργές αναπνοές. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η άσκηση πίεσης αφορά μόνο τις περιπτώσεις ήπιας ναυτίας. Αν νιώθετε ναυτία για παραπάνω από 24 ώρες, έχετε αίμα κατά τον εμετό, έντονους πόνους στην κοιλιά ή πονοκέφαλο, τότε εξυπακούεται πως θα απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.



Πηγή:in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: