Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Κακό» προβλέπεται το 2012 για την τουριστική Χαλκιδική

Ανύπαρκτες οι κρατήσεις από τις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Ενδιαφέρον τουρκικών τουριστικών οργανισμών για την Χαλκιδική


Της Άννης Καρολίδου

«Κακή» προβλέπεται να είναι η φετινή τουριστική σεζόν για τη Χαλκιδική,όπως τουλάχιστον μαρτυρούν τα μέχρι σήμερα στοιχεία των... ανύπαρκτων κρατήσεων, δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Το πολύ ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουν γίνει κρατήσεις από τις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, όταν τις προηγούμενες χρονιές, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, γίνονταν περίπου το 30% των προκρατήσεων για τη θερινή περίοδο.

Όπως είπε ο κ. Τάσιος, ο κλάδος δεν αντιμετωπίζει ζήτημα μη ανταγωνιστικών τιμών, όπως δηλώνουν οι tour operators, αλλά κακής ψυχολογίας από πλευράς ξένων τουριστών. Οπότε, όλες οι προσδοκίες στρέφονται στην αναστροφή του κακού κλίματος στη διάρκεια του επομένου διμήνου.

Με τους Δυτικο-ευρωπαίους να μη κινούνται προς την Χαλκιδική, δεν υπάρχει και η όποια κίνηση αφού οι Βαλκανική αγορά προχωράει σε κρατήσεις από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και μετά.

Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες καλές ειδήσεις για την τουριστική Χαλκιδική. Ενδιαφέρον για την περιοχή δείχνουν τουρκικοί τουριστικοί οργανισμοί, ενώ αυτή την περίοδο την κεντρική ορεινή χερσόνησο επισκέπτεται ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων, με πολύ δραστήριο το Pronto Tours της Κωνσταντινούπολης που αξιοποιεί τη σύνδεση με Θεσσαλονίκη, της Turkish Airlines.

Θετικά ήταν και τα μηνύματα από την ιταλική αγορά, από τη διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου στο Μιλάνο. Τέλος, σε ό,τι αφορά την πολύ δυναμική για τη χώρα μας αγορά της Ρωσίας, προβλέπεται ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών θα είναι στα περυσινά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, κατά την οποία το αγοραστικά κοινό είναι από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ο κ. Τάσιος προέβλεψε ότι θα λειτουργήσουν ελάχιστα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, πολύ λιγότερα από τα τριάντα που λειτούργησαν πέρυσι τέτοια περίοδο.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: