Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Να σας γλυκάνουμε με την συνταγή για ένα υπέροχο Γαλλικό μιλφέιγ

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη
ψημένη σφολιάτα
2 φράουλες
2 κροκκάδια
250 γραμμάρια σαντιγί
2 κούπες γάλα
4 κουταλιές κορνφλάουερ
2 βανίλιες

Για τη σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση......



Ρίχνουμε από τη μια κούπα γάλα και ρίχνουμε το μισό σε ένα μπολ μαζί με το κορν φλαουρ και το δουλεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το κορνφλάουερ και ανακατεύουμε να πήξει. Χτυπάμε τα κροκκάδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο, έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καεί. Σπάμε τα φύλλα της σφολιάτας σε κομμάτια.

Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση. Επάνω στη σφολιάτα βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγί.

Ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διακοσμούμε με ένα κορνέ ροζέτες εδώ και εκεί. Τέλος βάζουμε 1-2 φράουλες για διακόσμηση.

Για τη σαντιγί

Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: