Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Βόμβα Μέρκελ πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής


 
«Μην περιμένετε μια κοσμογονική λύση» δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ.

«Μην περιμένετε ένα Big Bang. Η σύνοδος κορυφής θα αποτελέσει ένα βήμα προς τον τερματισμό της κρίσης. Διότι ο τερματισμός της κρίσης απαιτεί χρόνια σκληρής δουλειάς. Επίσης, η ΕΕ θα χρειαστεί χρόνο για να αλλάξει τις συνθήκες και να αντιμετωπίσει την κρίση. Θα χρειαστεί επίσης στενότερη συνεργασία για την ισχυροποίηση του ευρώ, του νομίσματος που μας έκανε όλους ισχυρότερους», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες.

Σαρκοζί: Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία

Δραματικοί τόνοι από τον Γάλλο πρόεδρο. "Η διάγνωση που υπάρχει είναι ότι το......

ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν την εμπνέει", δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, σε συνέντυευξη Τύπου πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Η Γερμανία και η Γαλλία "πρέπει να συνεργαστούν" για να βρουν μια λύση. Χρειάζεται συνέπεια και πειθαρχία από μέρους μας και για αυτό πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες, υπογράμμισε.

Εάν δεν είναι δυνατή μια συμφωνία στην Ευρώπη των "27", θα υπάρξει deal μεταξύ των 17 χωρών της ευρωζώνης, τόνισε. "Μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουμε μια συμφωνία", ανέφερε ο κ. Σαρκοζί.

Ποτέ η Ευρώπη δεν ήταν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την ευρωζώνη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή συμφωνία, τόνισε ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ.

Ανάχωμα στις αλλαγές των συνθηκών βάζουν Ευρωπαϊκό συμβούλιο, Κομισιόν και ο πρόεδρος του Eurogroup. Θα καταθέσουν ενιαία πρόταση, με την οποία θα ενισχύονται οι εξουσίες της Κομισιόν και του Εurogroup.


rthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: