Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πήρε πτυχίο χωρίς να έχει απολυτήριο λυκείου!


Ανακάλυψαν ότι κατέθεσε πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου να πετύχει την εισαγωγή του με πιο ευνοϊκούς όρους στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ έπειτα από 12 χρόνια! Κι όμως είναι αλήθεια! Ο 18χρονος τότε....
Ι.Π. υπέβαλε πλαστό απολυτήριο από σχολείο του Αργυροκάστρου, προκειμένου να δώσει εξετάσεις με τους ομογενείς (πετυχαίνοντας ευκολότερη εισαγωγή), αντί να συμμετάσχει κανονικά στις πανελλήνιες.
Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από σχετική καταγγελία που προηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε ζήτησε από τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην ακύρωση του διπλώματος. Της απόφασης προηγήθηκε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βάσει της οποίας το εν λόγω πτυχίο θα πρέπει να ακυρωθεί.
Το θέμα απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία άναψε το πράσινο φως για την ακύρωση του διπλώματος. «Η Σύγκλητος ναι μεν αποφάσισε να του ακυρώσει το δίπλωμα, αλλά από την άλλη πλευρά θα του χορηγήσουμε ένα πιστοποιητικό, όπου να βεβαιώνεται ότι ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ. Ουσιαστικά τις γνώσεις τις έχει πάρει αλλά πλέον λόγω ακύρωσης του διπλώματος δε θα έχει το δικαίωμα της υπογραφής ως μηχανικός», αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο κ. Μυλόπουλος.

Πληροφορίες:  Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: