Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σε λίγη ώρα αναμένεται πρωτοβουλία Σαμαρά για το περιβόητο θέμα της υπογραφής

Στην εξεύρεση φόρμουλας για το θέμα των υπογραφών φαίνεται ότι καταλήγουν στην Συγγρού, προκειμένου να εκτονωθεί το πολεμικό κλίμα μεταξύ Αθηνών και Βερολίνου. Σύμφωνα με .......πληροφορίες του Newpost.gr, ήδη απο χθες βράδυ, η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσανατολιζόταν σε πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, με αποδέκτες όσους δεν έχουν θεσμική συμμετοχή στο ΕΛΚ και ως εκ τούτου δεν έλαβαν την προηγούμενη επιστολή Σαμαρά, διαμέσου του κ. Μαρτένς.

Σύμφωνα με κάποιους συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, προγραμματιζόταν να αποσταλεί επιστολή, σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ 13.00 και 14.00.

Ωστόσο, από την Συγγρού επιμένουν ότι το «παράθυρο» που επιθυμεί ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφορικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις στην οικονομική πολιτική, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου 2, θα διατηρηθεί, χωρίς επιστολή, αλλά με πρωτοβουλία που θα εκδηλώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ τις επόμενες ώρες. Στην Συγγρού επιμένουν ότι η σύνδεση της καταβολής της 6ης δόσης με τις υπογραφές είναι τουλάχιστον αντιθεσμική.

Αυτό υπογράμμισε εν πολλοίς και ο στενός σύμβουλος του Α. Σαμαρά για τα οικονομικά Νότης Μηταράκης, ο οποίος (μιλώντας στην ΝΕΤ FM) τόνισε ουσιαστικά ότι η καταβολή της δόσης προκύπτει με βάση τα συμφωνηθέντα στο Μνημόνιο 2, από το οποίο δεν προκύπτει οποιαδήποτε αναγκαιότητα προσυπογραφής.

Την τελευταία ώρα, στην Συγγρού τηρούν στάση αναμονής πάντως λόγω δύο βασικών εξελίξεων:
Πρώτον, η δυσκολία της Γερμανίας σήμερα, να δανειστεί από τις αγορές, γεγονός που αποδυναμώνει τη θέση της στο ευρωπϊκό στερέωμα και ενδεχομένως τον ηγεμονικό της ρόλο.

Δεύτερον, η συνάντηση μεταξύ Παπαδήμου- Παπανδρέου στις 3 το μεσημέρι στο Μαξίμου. Αν και οι πληροφορίες από το Μαξίμου θέλουν η συνάντηση να έχει ζητηθεί από τον κ.Παπανδρέου εν όψει της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει –η ακόμη και να γίνει εκ παραλλήλου- συνάντηση του κ. Παπαδήμου και με τον κ. Σαμαρά.



ΠΗΓΗ:newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: