Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου στη Γαλάτιστα το τριήμερο 9 έως 11 Σεπτεμβρίου με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος.
Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ ο.... Υφυπουργός κ. Ι. Δριβελέγκας μίλησε την πρώτη μέρα στην ημερίδα «Κτηνοτροφία: Μοχλός Ανάπτυξης». Μεταξύ των άλλων ο κ. Δριβελέγκας ανακοίνωσε την επικείμενη απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η προέγκριση θα δίνεται στον κτηνοτρόφο από τον Δήμο την ίδια μέρα υποβολής των ελάχιστων πλέον δικαιολογητικών και η οριστική έγκριση θα δίνεται το αργότερο σε τρεις μήνες. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να μειωθεί ο ΦΠΑ στις ζωοτροφές, ότι θα παραγραφούν πρόστιμα και διοικητικές πράξεις σε κτηνοτροφικές μονάδες και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η δυνατότητα των αγροτών για την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Είδηση, τέλος, αποτελεί η ανακοίνωση από τον Υφυπουργό ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιρρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο να αποκτήσει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) η χονδροελιά Χαλκιδικής. (η προθεσμία λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: