Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαρση παράνομου κάμπινγκ στην Χαλκιδική

Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασε φέτος το ελεύθερο κάμπινγκ, το οποίο είναι παράνομο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των τουριστικών φορέων. Οπως τονίζουν, κατά ...
.μήκος των ακτών της Χαλκιδικής διαμορφώθηκε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, με πλήθος εστιών μόλυνσης, που κρύβουν και κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την τουριστική Αστυνομία ξεπέρασαν τα 250, αλλά η έλλειψη προσωπικού δεν επέτρεψε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το φαινόμενο.

«Η εικόνα που αντίκριζε κανείς φέτος σε παραλίες απείρου κάλλους ήταν απογοητευτική. Δεκάδες κατασκηνωτές έκαναν πραγματική κατάληψη στις παραλίες, εμποδίζοντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις την πρόσβαση των τουριστών», περιέγραψε στον «Α» ο πρόεδρος της Ενωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου.
Αύξηση 150%
Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Σιθωνία και πιο συγκεκριμένα στις παραλίες του Αϊ - Γιάννη, του Κόρακα, στο Λαδαριό, στην Κουτσουπιά, στο Αζάπικο, στο Κριαρίτσι και στις Καβουρότρυπες. «Φέτος υπολογίζουμε ότι το ελεύθερο κάμπινγκ έχει αυξηθεί κατά 150% και ο κλάδος των οργανωμένων κάμπινγκ έχει χτυπηθεί βαρύτατα. Καθημερινά δεχόμασταν παράπονα από τουρίστες σχετικά με την εικόνα που παρουσίαζαν οι παραλίες», ανέφερε ο κ. Δεληδημητρίου.
Κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση της σεζόν, ο ίδιος υπογράμμισε πως η κίνηση ήταν μειωμένη έως και 50%, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που φέτος προτίμησαν να γλιτώσουν τα 15-20 ευρώ που κοστίζει η είσοδος σε κάποιο οργανωμένο κάμπινγκ και να κάνουν διακοπές δίπλα στη φύση. «Μπορεί να είχαμε γενικά αυξημένη ροή αλλοδαπών τουριστών από τα Βαλκάνια προς τη Χαλκιδική, αλλά τα περισσότερα κάμπινγκ δεν αποκόμισαν κάποιο κέρδος, αφού οι τουρίστες κατευθύνονταν απευθείας στις παραλίες, όπου και έστηναν τις σκηνές τους», τόνισε και συμπλήρωσε: «Εχουμε κάνει επανειλημμένως κρούσεις στην κυβέρνηση, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη του φαινόμενου της παράνομης ελεύθερης κατασκήνωσης, αλλά δε λάβαμε ποτέ καμία απάντηση». Επιπλέον, πληγή για τους ιδιοκτήτες των κάμπινγκ αποτέλεσε και η φετινή συρρίκνωση του διαστήματος των διακοπών, με αποτέλεσμα οι πολυήμερες διανυκτερεύσεις να μετατραπούν σε διήμερα και τριήμερα.
Οι έλεγχοι

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος επιβλήθηκαν 250 πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου περί ελεύθερης κατασκήνωσης. Τα νούμερα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως έχει περιοριστεί και το φαινόμενο. «Με προσωπικό μόλις επτά ατόμων είναι πρακτικά αδύνατο να τεθεί υπό έλεγχο ολόκληρος ο νομός Χαλκιδικής. Θα θέλαμε να μας συνδράμουν στο έργο μας και οι δήμοι είτε με τη δημοτική Αστυνομία είτε τοποθετώντας ενημερωτικές πινακίδες στις παραλίες, αφού λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούμε να κάνουμε όσους ελέγχους θέλουμε», εξήγησε ο διοικητής της τουριστικής Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ηλίας Κίκας.
 ΠΗΓΗ: agelioforos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν μια τετρααμελής οικογένεια (2σκηνές σε μία θέση+αυτοκίνητο)πληρώνει πάνω από 30,00 την ημέρα λογικό μου φαίνεται