Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αυξημένες οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στο δήμο Ν. Προποντίδας

GIATROS_PAIDIΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Την κατάσταση ως προς τον τομέα Υγείας στον μεγαλύτερο δήμο της Χαλκιδικής περιγράφει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης, επισημαίνοντας τις ανάγκες της περιοχής σε σχέση με τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Υπουργέ
Στις 5-7-2011 με επιστολή μου, η οποία έγινε τελικώς και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, σας ενημέρωσα σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ν. Καλλικράτειας.
Για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη και πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον.......
τομέα Υγείας στο Δήμο μας, σας παραθέτω τα εξής: Δημοτική Κοινότητα Ν. Μουδανιών, λειτουργούν:
• Κέντρο Υγείας από το 1986 με πολύ εντατικούς ρυθμούς και με πολύ υψηλά στατιστικά στοιχεία. Βρίσκεται στο κομβικό σημείο που οδηγεί στις χερσονήσους της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας (1ο και 2ο “πόδι”) και, όπως αντιλαμβάνεστε, εξυπηρετεί πληθυσμό πολύ ευρύτερο της περιοχής ακόμη και διερχόμενους (δείτε Στατιστικά Στοιχεία).
• Τοπική μονάδα υγείας του ΙΚΑ / ΕΤΑΜ με συγκεκριμένη σύνθεση και με πολλά προβλήματα, η οποία λειτουργεί σε μισθωμένο χώρο με εντατικούς ρυθμούς εξυπηρετώντας εκτός από τους κατοίκους της περιοχής ακόμη και Θεσσαλονικείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Προτείνουμε η παραπάνω μονάδα να συστεγασθεί με το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, το κτίριο του οποίου είναι ιδιόκτητο με επάρκεια χώρου για να καλύψει τις ανάγκες.
Δημοτική Κοινότητα Ν. Καλλικράτειας
• Είναι άμεση και αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας, δεδομένου ότι στην περιοχή διαμένουν χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με την υπάρχουσα κατάσταση. Επίσης, λόγω γειτνίασής του με τη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετεί πολύ κόσμο χειμώνα / καλοκαίρι. Το καλοκαίρι δε, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πληθυσμός ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους!
• Λειτουργεί Παράρτημα του ΙΚΑ / ΕΤΑΜ Ν. Μουδανιών με έναν παιδίατρο και δύο παθολόγους, που εξυπηρετεί μία περιοχή με τα προαναφερόμενα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά.
Δημοτική Κοινότητα Ν. Τρίγλιας
• Λειτουργεί ένα Περιφερειακό Ιατρείο με δύο γιατρούς και ανήκει στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών. Το ιατρείο αυτό εξυπηρετεί πέρα από τη Ν. Τρίγλια και τις τοπικές κοινότητες Ν. Τενέδου και Ν. Πλαγίων, δέχεται δηλαδή πλήθος κόσμου, δεδομένου ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός στους παραλιακούς οικισμούς Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων υπερδεκαπλασιάζεται.
Δημοτική Κοινότητα Σημάντρων
• Λειτουργεί ένα Περιφερειακό Ιατρείο με έναν γιατρό για την εξυπηρέτηση του μόνιμου κυρίως πληθυσμού της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας.
Τοπική Κοινότητα Ν. Συλλάτων

• Λειτουργεί ένα Περιφερειακό Ιατρείο με έναν γιατρό και εξυπηρετεί, τόσο τον μόνιμο πληθυσμό, όσο και τους επισκέπτες των περιφερειακών οικισμών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Κύριε Υπουργέ
Συγκρίνοντας άλλες μονάδες στην Περιφέρεια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και λαμβάνοντας υπόψη σας τα στατιστικά στοιχεία λειτουργίας των μονάδων αυτών, θα προκύψει άμεσα και απλά η λύση, χωρίς να αποδυναμώσετε μονάδες χρήσιμες και με προσφορά στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στο Δήμο μας.
Αντικειμενικά θα εξυπηρετήσετε μία τεράστια περιοχή, που δέχεται το χειμώνα αλλά κυρίως το καλοκαίρι μεγάλο όγκο πληθυσμού, και θα αποφύγετε την αναστάτωση των κατοίκων της περιοχής με βέβαιες κινητοποιήσεις και έντονες λαϊκές αντιδράσεις.
Κύριε Υπουργέ
Υπάρχουν λύσεις απλές και ρεαλιστικές. Είμαστε στη διάθεσή σας για ιδέες και προτάσεις. Εμείς ζούμε τον παλμό του κόσμου, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Με τη βεβαιότητα ότι θα μεριμνήσετε για τα προβλήματα της περιοχής μας, δίνοντας λύσεις σε αυτά, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ζητάμε να μας καλέσετε σε συνάντηση στο Υπουργείο σας, προκειμένου να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Ο Δήμαρχος
Δαμιανός Ιορδανίδης
http://www.gnomihalkidikis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: