Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απαντήσεις για τις επενδύσεις στη Χαλκιδική

Στην τύχη των επενδύσεων και της αναπτυξιακής προοπτικής της Χαλκιδικής αναφέρθηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του νομού Αρ. Λαφαζάνη. Ο ερωτών βουλευτής υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των τεράστιων απαλλοτριωμένων εκτάσεων της ΕΤΑ, της αμφισβητούμενης και διεκδικούμενης μοναστηριακής περιουσίας, αλλά και του ορυκτού πλούτου της περιοχής, που και έσοδα στο Δημόσιο μπορούν να εξασφαλίσουν και ανάπτυξη και απασχόληση στο νομό να προσφέρουν. Ειδικότερα για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου και ιδιαίτερα του χρυσού, που είναι σε εξέλιξη, παρατήρησε ότι «φρενάρει αδικαιολόγητα», ενώ δημιουργούσε προοπτική απασχόλησης στο «μισό πληθυσμό» της Χαλκιδικής, που είναι άνεργοι.

Περιβάλλον
Από πλευράς του, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση σεβόμενη την...........
περιβαλλοντική νομοθεσία «θα λάβει μέριμνα προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες και οι μεταλλευτικές δραστηριότητες από την ανάδοχο εταιρεία». Γνωστοποίησε, επίσης, ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης στα μεταλλεία της Κασσάνδρας βρίσκεται σε εκκρεμότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ενώ διεξάγεται και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς. Ο κ. Κουσελάς, επικαλούμενος μελέτη του ΙΓΜΕ ότι η αξία των κοιτασμάτων στη Βόρεια Ελλάδα φθάνει τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κλάδος αυτός «μπορεί να δώσει και απασχόληση και αντισταθμιστικά οφέλη, και να τονώσει την τοπική οικονομία και ανάπτυξη», αλλά και να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα στο κράτος σήμερα που τα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι επίκειται η δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου σύγχρονου κώδικα μεταλλευτικών, αλλά και λατομικών εργασιών, που έχει προωθήσει το ΥΠΕΚΑ, ο οποίος ενσωματώνει τις καλύτερες πρακτικές ασφάλειας και μέριμνας για το περιβάλλον.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: