Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τις προοπτικές τουριστικής συνεργασίας και τρόπους αύξησης της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία προς τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης (ΟΤΠΜΘ) και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, ο αναπληρωτής πρόεδρος και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Α. Τζιτζικώστας και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Α. Θωμόπουλος με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού της Βουλής της Γερμανίας.

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ι. Δριβελέγκας, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της HELEXPO, στις εγκαταστάσεις της οποίας πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση κ. Π. Μαυρίδης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κλάους Μπρέμινγκ και οι Γερμανοί βουλευτές που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία, εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Θεσσαλονίκης στη γερμανική αγορά και την καθιέρωση του.........

..... πράσινου τουρισμού ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς την Θεσσαλονίκη.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα Ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες για την προώθηση του τουρισμού Θεσσαλονίκης ως «προορισμού Σαββατοκύριακου» (city break) και ως γαστρονομικού προορισμού.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα προβολής του μνημειακού και φυσικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Δίον, Χαλκιδική) ενώ από τους Γερμανούς βουλευτές ζητήθηκε να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014.


Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής των Γερμανών Βουλευτών στη Θεσσαλονίκη και ύστερα από πρόσκληση στον Οργανισμό της προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Θεσσαλονίκης κυρίας
Χρύσας Αράπογλου

http://www.halkidikinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: