Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σφοδρή κόντρα Βενιζέλου –Ραγκούση για τους μετανάστες

Ο υπουργός Εθνικής Άµυνας ανακοίνωσε σε επιτροπή της Βουλής ότι θα ασκήσει πιέσεις στους συναρµόδιους υπουργούς για να επιλυθεί το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες απεργούς πείνας.
Σφόδρα ενοχλημένος ο υπουργός εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, σχολίασε δεικτικά την παρέμβαση Βενιζέλου καλώντας τον να διευκρινίσει αν προτείνει τη νοµιµοποίηση των παράνοµων µεταναστών.

Μεταμεσονύχτια ανακοίνωση του..... εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης, κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρεται απλώς ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών και Αµυνας επικοινώνησαν µεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβληµα».

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ο Ε.Βενιζέλος δεν περιορίστηκε στη δημόσια παρέμβασή του στη Βουλή αλλά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις λέγοντας οτι θα ήταν καταστροφικό για την κυβέρνηση να υπάρξει θάνατος απεργού πείνας.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας επικοινώνησε επίσης µε τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ζητώντας να βρεθεί άµεσα λύση στο πρόβληµα µε τους λαθροµετανάστες.

Αµέσως µετά τηλεφώνησε δεύτερη φορά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο – σύµφωνα µε πληροφορίες –ενηµέρωσε για τα αποτελέσµατα της... διαµεσολάβησής του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η πρωτοβουλία Βενιζέλου προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις ,που είχαν ως αποτέλεσµα αργά το βράδυ ο Χρήστος Παπουτσής µε δήλωσή του να προτείνει γραπτώς στους απεργούς πείνας την εξάµηνη παραµονή τους στη χώρα µε δυνατότητα ανανέωσης κατά περίπτωση.

Είχε προηγηθεί πυρετός διαβουλεύσεων, η κρίση ωστόσο εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις έντεκα τη νύχτα όταν ο υπουργός Εσωτερικών µε γραπτή δήλωσή του εγκάλεσε τον κ. Βενιζέλο για την πρωτοβουλία του. «∆εν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση µιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συµφέρον, να υπάρχει δηµόσια παρέµβαση µέλους της κυβέρνησης χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδοµένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήµατος. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν µε αυτή τη δηµόσια παρέµβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρµόδιους υπουργούς προκειµένου να εξευρεθεί µια λύση, µε την οποία θα αποτραπεί η απώλεια µιας ανθρώπινης ζωής».

Το άδειασµα του υπουργού Εθνικής Αµυνας ολοκληρώθηκε όµως στο τέλος της ανακοίνωσης, µε την επισήµανση πως «µόνον ο κ. Βενιζέλος µπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νοµιµοποίηση των παράνοµων µεταναστών».

Λίγο πριν από τα µεσάνυχτα κύκλοι του υπουργείου Αµυνας σχολίαζαν ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε σε συνεργάτες του πως «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να µετέχω σε τέτοιου είδους διάλογο».

Η ενδοκυβερνητική κόντρα προκλήθηκε λίγες ώρες πριν από τη σύγκληση του Εθνικού Συµβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου αναµένεται ο Πρωθυπουργός να µιλήσει για«εθνική επανεκκίνηση». 

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: