Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Άνοδος στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων



Άνοδο σημειώνουν την Παρασκευή τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, ενώ ανοδική τάση έχουν και τα επιτόκια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, των άλλων χωρών της ευρωζώνης, δηλαδή, με ...
...υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα. Η άνοδος των επιτοκίων προκαλείται από την ανησυχία των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στις χώρες αυτές.

Το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του Ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκε την Παρασκευή έως και τις 845 μονάδες βάσης, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στις 825 μ.β., ενώ το επιτόκιό του κινήθηκε πάνω από το 10,50%.

Στην Ιρλανδία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 7,2%, εξέλιξη που ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπράιαν Λένιχαν, απέδωσε στις «αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Πορτογαλία».

Στην Πορτογαλία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου πλησίασε το 6%, παρά τη δήλωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι εξετάζει θετικά την αγορά ομολόγων της. Στην άνοδο των ελληνικών επιτοκίων, μετά τη σημαντική μείωση των τελευταίων εβδομάδων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι δηλώσεις Αμερικανών επενδυτών ότι είναι πολύ πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: