Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΟΗΕ: Η Μιανμάρ ακολουθεί "ανέντιμη" εκλογική διαδικασία


Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι δήλωσε σήμερα ότι η Μιανμάρ έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να θέσει σε ισχύ «μία έντιμη...
... εκλογική διαδικασία» σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες.

«Στις 7 Νοεμβρίου η εκλογική διαδικασία στη Μιανμάρ θα καταλήξει σε μία ψηφοφορία και σε καταμέτρηση των ψήφων σε μεγάλο μέρος της χώρας. Παρόλα αυτά οι συνθήκες για έντιμες εκλογές που σέβονται τους διεθνείς κανόνες δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί», αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση.

Η Πιλάι επανέλαβε την έκκληση του ΟΗΕ προς τη χούντα της Μιανμάρ για την απελευθέρωση περισσότερων από 2.000 πολιτικών κρατούμενων, καθώς και για το σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από τη μεριά του εκτίμησε σήμερα ότι δεν είναι πολύ αργά για μία «δημοκρατική και αξιόπιστη μετάβαση» στη Μιανμάρ, όπου στις 7 Νοεμβρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές εδώ και 20 χρόνια.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: