Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος με τα καύσιμα: ευνοϊκή ρύθμιση Ρέππα αλλά μόνο για τα βυτιοφόρα - Αναπροσαρμογή στο πλαφόν σήμερα;

Σε βελτιωτική νομοθετική τροποποίηση με την οποία αυξάνει την εφάπαξ υπέρ του Δημοσίου ειδική εισφορά σε ό,τι αφορά τα βυτία προχώρησε ο υπουργός Υποδομών, ώστε να υπάρξει ισοδυναμία στην άυλη αξία φορτηγών και βυτίων.

Συγκεκριμένα, τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:

- 27.000 ευρώ για τον πρώτο τόνο.

- 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους 42 τόνους (από 2.000 ευρώ που προβλεπόταν στο σχετικό νομοσχέδιο).

Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά, η άυλη αξία παραμένει ως είχε.

Προβλέπεται επίσης ότι το ποσό που καταβάλλεται για τη λήψη της άδειας Φoρτηγών Δημόσιας Χρήσης, λογίζεται ως έξοδο και εκπίπτει του εισοδήματος, επιμεριζόμενο κατά το ένα τρίτο για τα επόμενα τρία χρόνια από τη λήξη της άδειας.


Συνάντηση ΟΒΕ με ΓΓ εμπορίου


Με την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΒΕ ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ομοσπονδίας  με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου εμπορίου Στέφανο Κομνηνό.

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Κιούσης το υπουργείο συμφώνησε να επανεξετάσει το ύψος του πλαφόν.  Μένει να διευκρινιστεί το ύψος της αύξησης και ο χρόνος εφαρμογής της. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται νέα συνάντηση αύριο του αρμόδιου υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια με την ΟΒΕ, που κατά πληροφορίες ζητά να οριστεί το πλαφόν στο 1,52 ευρώ το λίτρο.


rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: