Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

"Δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα"


   Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος 'Ολι Ρεν, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας είναι ικανά να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί και να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά 4% έως το τέλος του 2010.



    Την αποφασιστικότητα της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

    Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η ΕΕ μπορεί και θα προβεί στις σωστές ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει μια αποτελεσματική απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο με την κ.Μέρκελ και στις 9 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο με τον κ.Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ο κ.Ομπάμα ανυπομονεί να συζητήσει με τον κ.Παπανδρέου ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μόνιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στις κοινές προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας τόσο στην περιοχή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Καμία άλλη χώρα δεν θα πληρώσει τα δικά μας χρέη τόνισε, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα μέσα και έξω από τη χώρα. Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας".

    Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι κόποι θα πιάσουν τόπο και η χώρα θα βγει από την καταιγίδα με το κεφάλι ψηλά. Ασκησε οξεία κριτική στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι "λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της και τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για το πλιάτσικο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: