Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Η διατροφή της μητέρας συνδέεται με τις αλλεργίες του μωρού
Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο τα παιδιά που θα γεννηθούν να έχουν αλλεργίες, σύμφωνα με νέα έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Allergy.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα φρούτα και τα λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο εκζέματος στα παιδιά, ενώ η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε μειώνει τις πιθανότητες για άσθμα.
Η βήτα καροτίνη και η βιταμίνη Ε, που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, αποτελούν τα δυο βασικά αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα φρούτα.
Τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σχετικά με την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και τις παιδικές αλλεργίες θεωρούνται αντιφατικά.
Ως εκ τούτου η ομάδα των Ιαπώνων επιστημόνων υποστηρίζει ότι αυτό αποτελεί νέο πεδίο έρευνας, που ακόμα εξελίσσεται.
Για τις ανάγκες της νέας έρευνας οι Ιάπωνες επιστήμονες εξέτασαν 763 γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, καταγράφοντας τις ποσότητες φρούτων και λαχανικών που κατανάλωναν καθημερινά.
Οι ερευνητές εξέτασαν και τα μωρά που γεννήθηκαν, όταν έφτασαν στην ηλικία των δύο ετών, ελέγχοντας πόσα από αυτά παρουσίαζαν έκζεμα ή άσθμα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, στην περίπτωση που οι μητέρες κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες πράσινων και κίτρινων λαχανικών οι πιθανότητες να παρουσιάσει το παιδί έκζεμα ήταν μειωμένες.
Επιπλέον, η πρόσληψη βιταμίνης Ε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά, κάτι που έχει αποδειχτεί και από προηγούμενες έρευνες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου