Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Κόβεται ο 14ος μισθός, αυξάνονται οι φόροι!

Μπορεί η κυβέρνηση να εξασφάλισε την έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας και της Γαλλίας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα προτίθενται να αγοράσουν κρατικά ελληνικά ομόλογα, που θα αποφέρουν στα ταμεία της χώρας περίπου 22 δισ. ευρώ, όμως αυτό προϋποθέτει επώδυνες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει το ψαλίδισμα του 13ου και 14ου μισθού, την αύξηση του ΦΠΑ , τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για όλους του φορολογούμενους, καθώς και του αφορολόγητου για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται πολύ σοβαρά την περικοπή, ακόμα και την πλήρη κατάργηση του επιδόματος του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ενώ στο βωμό της… εξόδου από την κρίση πιθανόν να θυσιαστεί και το δώρο των Χριστουγέννων!!!

Τρία είναι τα σενάρια που κυριαρχούν. Είτε να περικοπούν τα επιδόματα αυτά κατά 20% - 50%, είτε να μην καταβληθούν καθόλου, τουλάχιστον για φέτος, είτε τέλος να πάρουν τα επιδόματα αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι υπό τη μορφή ομολόγων.

Για αυξήσεις βέβαια ούτε λόγος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πουν αντίο στην αύξηση της ωρίμανσης, και όχι μόνο αυτό, αλλά θα δουν όλα τα επιδόματά τους να ψαλιδίζονται κατά 10% επιπλέον. Τέρμα οι έκτακτες υπερωρίες και οι αποζημιώσεις για έξοδα κίνησης, ενώ όπως όλα δείχνουν τη νύφη θα την πληρώσουν οι συμβασιούχοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν απολύσεις και σε εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε φορείς και οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν!!!

Τα 4,8 δισ. ευρώ που καλείται η Ελλάδα να εξοικονομήσει είναι πολλά χρήματα, οπότε η κυβέρνηση, ύστερα και από τις συστάσεις των κοινοτικών εξετάζει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ και το πάγωμα των μισθών στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Κι ενώ προετοιμάζεται γερό ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις, οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στις αυξήσεις στη φορολογία. Το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά την επιβολή φόρου 29% στα είδη πολυτελείας, ενώ θα αυξηθεί και το ΦΠΑ από το 9% στο 11% και από το 19% στο 21%, με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή ή κατάργηση του ειδικού χαμηλού συντελεστή που ισχύει για ορισμένα αγαθά.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για γερές αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών, εξέλιξη που φυσικά θα πλήξει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: