Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

O Εφραίμ χορηγός σε ροκ άλμπουμ

Ορθόδοξο... ποπ-ροκ από έναν δημοφιλή σταρ του Χόλιγουντ, με τη χορηγία της Μονής Βατοπεδίου και του ηγούμενου Εφραίμ. Ο πρωταγωνιστής της θρυλικής σαπουνόπερας «Γενικό Νοσοκομείο» Τζόναθαν Τζάκσον επιστρέφει με το άλμπουμ «Βασιλεία των Ουρανών», προκαλώντας αίσθηση στις ΗΠΑ και όχι μόνο.



Το διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Ορους είναι παραγωγός του νέου μουσικού άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο δημοφιλής Αμερικανός καλλιτέχνης Τζόναθαν Τζάκσον και το συγκρότημά του Enation. «Το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι φτιαγμένο για τον κόσμο. Προσπαθούμε να είμαστε στον σωστό δρόμο και να προσελκύουμε τον κόσμο σ’ αυτόν, χωρίς όμως να κάνουμε κήρυγμα. Προσπαθούμε να τον εμπνέουμε και να τον οδηγούμε στον χώρο της καλοσύνης, της ευσπλαχνίας και της αγάπης», δήλωσε για τα 16 τραγούδια του άλμπουμ ο Τζάκσον, σημειώνοντας με νόημα πως θεωρεί το έργο του ένα είδος προσευχής: «Η προσευχή για μένα είναι στους στίχους για τους χριστιανούς. Απευθύνονται όμως σε όλους, θέλω η μουσική και οι στίχοι μου να μιλούν σε όλους ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται», είπε.



Η οικογένεια Τζάκσον ασπάστηκε την Ορθοδοξία το 2012. Σύμφωνα με τη δήλωση του δημοφιλούς καλλιτέχνη: «Ηταν μια συνειδητή απόφαση»

Εκτός από σταρ της μικρής οθόνης και του κινηματογράφου, ο Τζάκσον ασχολείται και με τη μουσική πλαισιώνοντας από το 2002 το συγκρότημα Enation, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει 9 ολοκληρωμένες δουλειές. Το συγκρότημα κινείται στον χώρο της ροκ (alternative, pop/rock), με κύρια μουσική επίδραση από τους U2 και γενικά από την ευρωπαϊκή pop/rock σκηνή.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης είναι ο συνθέτης και ο στιχουργός του συγκροτήματος. Οπως ο ίδιος αποκάλυψε, τα 16 τραγούδια που περιέχονται στο άλμπουμ «Η Βασιλεία των Ουρανών» επελέγησαν με τη βοήθεια μοναχών του Βατοπεδίου. «Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια τα οποία έχω γράψει με το συγκρότημά μου, τους Enation, και η επιλογή έγινε από τους πατέρες της μονής. Το αποτέλεσμα είναι άρτιο», σχολίασε.

Παραλαμβάνοντας το 2012 το πέμπτο βραβείο Emmy της καριέρας του, σε μια φαντασμαγορική τελετή στο ξενοδοχείο «Beverly Hilton» του Λος Αντζελες, εξέπληξε τους πάντες όταν δημόσια ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη του, σχηματίζοντας μάλιστα με το δεξί του χέρι το σημείο του σταυρού, ενώ ευχαρίστησε τους μοναχούς του Αγίου Ορους, επειδή -όπως είπε- «προσεύχονται αδιαλείπτως για τη σωτηρία του κόσμου». 


Η δημόσια ομολογία του 30χρονου ηθοποιού σχολιάστηκε ποικιλότροπα στα social media, αφού για τους αμερικανικό κοινό  -στην πλειονότητά τους καθολικοί και προτεστάντες- ήταν πρωτόγνωρο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ να μιλάει δημόσια για την ορθόδοξη πίστη αλλά και για τον λόγο που τον οδήγησε να βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: