Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σκληρή απάντηση Σκουρλέτη στην Eldorado Gold για την αναστολή εργασιών στις Σκουριές

'Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς'', δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας «Eldorado Gold»  για αναστολή μέρους των επενδύσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής .

Επιπλέον, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί, όπως είπε, ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής Πολ Ράιτ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους και -όπως σημείωσε ο υπουργός- να προηγηθεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου.
«Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών. Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό. Εκείνο το οποίο εμείς πορευόμαστε είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος» ανέφερε και πρόσθεσε: «Με υπαιτιότητα δική του (σ.σ. του κ. Ράιτ) ακυρώθηκε η συνάντηση και έχει μεταφερθεί για αύριο. Να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου, να ανακοινωθούν οι προθέσεις της εταιρείας και μετά να έρθει να κουβεντιάσει μαζί μας».
Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε ακόμη όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 - 850 εργαζόμενους και συμπλήρωσε: «Όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: