Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ι.Δριβελέγκας: Όταν τα γεγονότα γράφουν…. τα λόγια είναι περιττά.



  Οι πολέμιοι των μνημονίων Τσίπρας – Καμμένος μας έφεραν υπερήφανοι το τρίτο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι αν δεν το υπέγραφαν τα αποτελέσματα για τη χώρα θα ήταν καταστροφικά, « καλώς τα παιδιά ».
          Στις εκλογές της 20ης  του Σεπτέμβρη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ διεκδικεί την αυτοδυναμία λέγοντας ότι ....
τελειώνουμε με το παλιό. Παράλληλα δηλώνει η συμφωνία θα εφαρμοστεί και ότι έχει παράλληλο πρόγραμμα υλοποίησής της. Τι από τα δύο άραγε  πρέπει να πιστέψουμε;  μήπως είναι το «ισοδύναμο» για να αποτραπεί η δεύτερη διάσπαση του νέου ΣΥΡΙΖΑ;
          Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε πως ακυρώνονται οι υποσχέσεις, πως γράφονται και δεν  σκίζονται τα μνημόνια, πως ο λαϊκισμός οδηγεί σε αδιέξοδα και όσοι τον υπηρετούν εκφράζουν το παλιό.
          Η εποχή των πολιτικών μνημόνιο – αντιμνημόνιο τελείωσε.
          Δυστυχώς οι εκλογές αυτές προέκυψαν από κομματικές σκοπιμότητες και έχουν  το χαρακτήρα του εκβιασμού. Η ευθύνη αυτών που τις προκάλεσαν είναι μεγάλες. Ελπίζω και εύχομαι να μη την πληρώσει σκληρά η χώρα.
          Εμείς το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ από το 2012 ταχθήκαμε υπέρ των Κυβερνήσεων συνεργασίας των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου με Ευρωπαϊκή προοπτική, υπέρ μιας Εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Θέση στην οποία πεισματικά και τώρα επιμένουμε. Καταλάβαμε πολύ καλά ότι τα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι και πολλά και σοβαρά και περίπλοκα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από ένα κόμμα.
          Ο λαός τώρα γνωρίζει, ποιοι του έλεγαν αλήθεια και ποιοι ψέματα. Κατανοώ το θυμό, τις δυσκολίες, την αντίδραση που μπορεί να έχει ο καθένας μας, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Με βάσει τις αλήθειες, που πρέπει να τις ψάξει στα λεγόμενα των κομμάτων πρέπει να επιλέξει και να αποφασίσει.
          Τώρα όλοι γνωρίζουμε τις προθέσεις, τις διαθέσεις, τις δυνατότητες όλων όσων διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Χρέος μας, να επιλέξουμε υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα.
          Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε για να εκλέξουμε κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, δε ψηφίζουμε για να εκλέξουμε πρωθυπουργό.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: