Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Το ...φλας αντικατέστησε το φλερτ στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη

Selfie ή αλλιώς αυτοφωτογράφιση…… η μόδα των τελευταίων δύο χρόνων που έγινε συνήθεια και έχει καταντήσει εμμονή.  Τη διαπίστωση αυτή έκανα –ίσως και λίγο καθυστερημένα- πριν από λίγο καιρό, όταν ...

βρέθηκα σε νυχτερινό χώρο με εκατοντάδες νέους οι οποίοι δεν χόρευαν, δεν διασκέδαζαν, δεν φλέρταραν, παρά έχοντας τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων απέναντι από το πρόσωπό τους, τραβούσαν φωτογραφίες τους και αμέσως μετά -με αγωνία- τις ανέβαζαν στα socialmedia, δηλαδή facebook και instagram, γράφοντας -φαντάζομαι- και σχόλια του τύπου «περνάμε τέλεια!» ή  «πόσο ωραίο είναι το club που διασκεδάζουμε». Οι ίδιοι, δεν νομίζω ότι αντιλαμβανόντουσαν τι γινόταν γύρω τους γιατί απλά ήταν απορροφημένοι στη μανία της αυτοφωτογράφισης.
της Αναστασίας Αργυριάδου 
Αναμφισβήτητα οι selfie φωτογραφίες είναι ένα μέσο για τους εκπροσώπους της showbiz, να επικοινωνούν με το κοινό τους, παρουσιάζοντάς στιγμές της καθημερινότητάς  τους, όμως –αναλογιστείτε- δεν είναι λίγο ναρκισσιστικό ο καθένας από εμάς να αυτοφωτογραφίζεται,   με αέρα μοντέλου, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, περιμένοντας με αγωνία τα likeτων διαδικτυακών φίλων του; Ή το καλύτερο, να βγάζει selfie η νεαρή κυρία  την ώρα που ξυπνάει, δίχως ίχνος makeup, αλλά με εμφανή το ρετούς στη φωτογραφία; Το ίδιο συμβαίνει και στις περισσότερες «φυσικές» φωτογραφίες των celebrity, γιατί υπάρχουν πολλά applications που με λίγο «πείραγμα» της φωτογραφίας, σε κάνουν να φαίνεσαι τέλειος! Γι’ αυτό μην αγχώνεστε, κανένας δεν είναι τόσο τέλειος όταν ξυπνάει ή λίγο πριν κοιμηθεί….
Διάβασα πρόσφατα ένα σχετικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, οι ψυχολόγοι του Λονδίνου υποστηρίζουν πως η μανία των selfie, μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικές ασθένειες ή ακόμη και σε αυτοκτονίες!
Μήπως λοιπόν την επόμενη φορά που θα βγείτε για καφέ στη Καρόλου Ντηλ ή για clubbing στη Βαλαωρίτου, να αφήσετε τα κινητά τηλέφωνα στη τσάντα σας; Κοιτάξτε γύρω σας και σίγουρα θα βρείτε κάτι πιο ενδιαφέρον από μια δική σας, στημένη φωτογραφία που τραβήξατε, δίχως ίχνος αυθορμητισμού…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: