Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΔευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σε στάση αναμονής η τρόικα εν όψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο για να προχωρήσει σε έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων που θα διασφαλίσουν την ταμειακή ρευστότητα του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, η τρόικα τηρεί στάση αναμονής, με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε κάποια προγραμματισμένη επικοινωνία των επικεφαλής της τρόικας με τον....

υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, σήμερα. Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν πώς η τρόικα «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις». Αλλωστε, εάν σήμερα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε θα πρέπει να οριστεί η επιστροφή της τρόικας στο πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου. Εάν η χώρα οδεύσει σε εθνικές εκλογές, τότε θα αναβληθεί η οποιαδήποτε συνομιλία με την Ελλάδα έως ότου προκύψει νέα κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο για να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει επαρκή ταμειακή ρευστότητα έως ότου ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αποδεσμευτούν τα 7,2 δις ευρώ. Υπενθυμίζεται πως με τα σημερινά δεδομένα τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν έως τα μέσα Μαρτίου.

Πληροφορίες: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: