Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΟΜΑΔΑ Θ…ΟΠΩΣ ΘΕΑΤΡΟ

Η ΟΜΑΔΑ Θ…ΟΠΩΣ ΘΕΑΤΡΟ παρουσιάζει την κωμωδία ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ του ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ
Σκηνοθεσία: Κορτέσσα Ανέγρονου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 & 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
Στην αυλή του Δημαρχείου Ορμύλιας Χαλκιδικής....
ΩΡΑ: 21.00 ΕΙΣΟΔΟΣ: 3,00€
ΔΑΝΟΜΗ:
ΛΕΩΝ ΤΟΛΤΣΙΝΣΚΥ: Γιώργος Κυρτάσογλου
ΣΝΕΤΣΚΥ: Νίκη Παπαθανασίου Ράνια Δροσσά
ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιώργος Δροσσάς
ΓΙΟΡΤΑΝΓΚΑ: Φωτεινή Ραζάκου
ΣΒΕΤΛΑΝΑ: Άννα Μπακρατσά
ΓΙΕΝΤΣΝΑ: Φαίδρα Παπουτσή
ΔΡ.ΖΟΥΜΠΡΙΤΣΚΥ: Χάρης Κολιώτσας
ΛΕΝΥΑ ΖΟΥΜΠΡΙΤΣΚΥ: Άννα Παπουτσή
ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΜΠΡΙΤΣΚΥ: Άννα Πειραλή
ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΓΙΟΥΣΕΚΕΒΙΤΣ: Πέτρος Τσιώρας
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:Χρήστος Καραγκιοζάς!!!
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρία Δημητριάδου
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Ιωάννης Δροσσάς Γιώργος Μπουζής
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Κokie
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Άννα Πειραλή Αλίκη Αναγνωστούδη Ράνια Δροσσά.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΣΑΣ: Έφη Μπλιουκά
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΦΟΙ ΤΣΙΚΟΥΡΗ
Ευχαριστούμε:
-τους υπευθύνους της Δ.Ε. Ορμύλιας και του Δήμου Πολυγύρου για τη συνεχή τους στήριξη.
-την εταιρεία EL DECO
- Το Άμμος beach bar (Ψακούδια Χαλκιδικής)
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, στο μικρό χωριό Κουλιέντσικοφ (που μάλλον είναι στην Ουκρανία, αλλά ίσως να βρίσκετε και πιο κοντά από ότι νομίζετε) καταφτάνει ο νεαρός δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι, χαρούμενος για την πρώτη του δουλειά, να διδάξει την κόρη του τοπικού γιατρού. Μόλις όμως συνάντα τους κατοίκους του χωριού διαπιστώνει ότι όλοι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ… ΟΛΟΙ, άντρες, γυναίκες, παιδιά, ζώα, όλοι καλοί άνθρωποι, αλλά από μυαλό… Τίποτα. Το χωριό βαραίνει επί διακόσια χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας, κατάρα που έχει επιβάλλει ο Κόμης Γιουσέκεβιτς, που κάνει τους πάντες να τρέμουν στο άκουσμα του ονόματός του. Ο δάσκαλος έχοντας ερωτευτεί την νεαρή Σοφία αποφασίζει να σπάσει την κατάρα. Αν μέσα σε 24 ώρες δεν το πετύχει θα γίνει κι αυτός ηλίθιος. Για να δούμε λοιπόν θα τα καταφέρει?
ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ
O Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Νήλ Σάιμον (Neil Simon) γεννήθηκε το 1927 και μεγάλωσε στο Μπρονξ της Ν. Υόρκης. Μαζί με τον αδελφό του Ντάνυ Σάιμον έγραφε από το 1948 μικρά σενάρια για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σκετς για το Μπρόντγουέι. Η πρώτη μεγάλη κωμωδία του ήταν το 1961 με τον τίτλο "Come Blow Your Horn". Ύστερα έγραψε το "Barefoot in the Park" (1963) και το "The Odd Couple" (Ένα παράξενο ζευγάρι) το 1965, με το οποίο καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους κωμωδιογράφους στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Ο Neil Simon είναι πολυγραφότατος και πολυτάλαντος αφού ο ίδιος υπήρξε και παραγωγός και σεναριογράφος, αλλά και θεατρικός συγγραφέας. Πολλά από τα έργα του έγιναν δημοφιλή, παρά το γεγονός οτι η κριτική στην αρχή δεν τα αντιμετώπισε θετικά. Οι κωμωδίες του θίγουν θέματα της μεσοαστικής κοινωνίας. Έχει τιμηθεί με πάρα πολλά βραβεία 
Ομάδα Θήτα... όπως Θέατρο
θα ‘ρθείτε?
θέλετε να κάνουμε μαζί Θέατρο?
Η ομάδα Θ δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 στην Ορμύλια Χαλκιδικής από μία παρέα φίλων με κοινή αγάπη για την τέχνη του θεάτρου. Έχοντας όλοι προηγούμενη θεατρική εμπειρία και παρόμοια ζητούμενα και ανησυχίες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα μέσα από την οποία θα μπορούμε να τα εκφράσουμε.
Βασικός σκοπός μας είναι να μπορούμε να κάνουμε θέατρο στο χωριό μας, θέατρο ερασιτεχνικό, αλλά με επαγγελματισμό, αφοσίωση και συνέπεια. Και για να το πετύχουμε αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με εισαγωγικά μαθήματα που περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και φυσικά μελέτη κλασσικών και σύγχρονων συγγραφέων. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να εξελιχθούμε, να βελτιωθούμε και φυσικά να ενσωματώσουμε τα καινούρια μέλη που προστέθηκαν στην πορεία.
Προσπαθούμε όλα αυτά θα γίνουν με ελάχιστα χρήματα και με φτηνό εισιτήριο. Οτιδήποτε άλλο σήμερα θα ήταν το λιγότερο προκλητικό.
Και επειδή το θέατρο είναι τέχνη πολυσυλλεκτική, καλέσαμε για βοήθεια και άλλους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο χωριό μας και που ο καθένας στον τομέα του διαπρέπει, είτε αυτό είναι η μουσική, το τραγούδι, η φωτογραφία, ο χορός αλλά και η κατασκευή κουστουμιών και σκηνικών και είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλοι ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα.
Μέχρι στιγμής έχουμε παρουσιάσει τις παραστάσεις: ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ (2012), ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΩΝΤΑΝΤΊΝΟ ΚΑΒΑΦΗ (2013), και ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ του Georg Büchner (2013).
Από το 2013 λειτουγεί η ΟΜΑΔΑ Θ JUNIOR την οποία συντονίζει η Φαίδρα Παπουτσή και φέτος παρουσίασε ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΡΟ της Στέλλας Μιχαηλίδου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: