Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Σπάνιο εύρημα: Περίπτερο και χρονομηχανή 2 σε 1! Read and go!

«Πήγε στο περίπτερο για τσιγάρα και από τότε έχω να τον δω»’μια φράση που λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει και μπορεί στο μυαλό των περισσοτέρων να αποτελεί φθηνή δικαιολογία. Δεν είναι! Το kserolas.com ανακάλυψε στην παραλία της Ιερισσού Χαλκιδικής ένα περίπτερο που θα μπορούσε κάλλιστα να δικαιολογεί την πολύωρη «εξαφάνιση» αρκετών επισκεπτών του. Μη σε ξεγελά. Δεν είναι αυτό που φαίνεται από μακριά!

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα από Αθήνα και με τον δρόμο  να μας βγάζει Χαλκιδική, συναντήσαμε πολλά περίπτερα. Eίναι βέβαιο πως στο....
συγκεκριμένο αξίζει να σταθούμε λιγάκι παραπάνω και να του δώσουμε την αξία που του αναλογεί.
Διευκρινίζουμε. Δε συνηθίζουμε να εντάσσουμε στη θεματολογία μας παρουσιάσεις επιχειρήσεων. Ωστόσο το «Περίπτερό μας, στην Παραλία Ιερισσού», θεωρούμε πως είναι κάτι διαφορετικό. «Επιχείρηση» είναι μια λέξη η οποία παραπέμπει σε κέρδος, σε οικονομικούς όρους, σε money, you know! Επισκεπτόμενος όμως κανείς το συγκεκριμένο spotάκι θα δει πως όλα όσα διαθέτει, όσα λέγονται σε αυτό, όσα το συνιστούν έχουν γίνει  με συναίσθημα, αυθορμητισμό κι ένα από τα πιο ειλικρινή χαμόγελα που έχουμε ποτέ συναντήσει, της Άννας-ένα “αφεντικό” που με την διακριτική μεν αλλά εγκάρδια παρουσία του Σταύρου δίπλα του, μπορεί να κάνει τη μέρα σου πιο γλυκιά από τη σοκολάτα που θα αγοράσεις.

Ξεκινώντας το ταξίδι

Φτάνεις στο περίπτερο ανυποψίαστος, αλλά χρειάζονται λίγα μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου για να μεταφερθείς στα 80’sκαι τα 90’s. Γεύσεις που αγάπησες, που νοστάλγησες και που μνημονεύεις στις παρέες όταν μιλάτε για τα παιδικά σας χρόνια, βρίσκονται και πάλι μπροστά σου. Ζωντανεύουν στα ράφια του περιπτέρου και ναι… ξαναγίνεσαι παιδί! Βλέπεις την τρίχα σου να ανασηκώνεται μόλις βρίσκεσαι απέναντι από παλιές σου αγάπες όπως τα Fofico! Eίναι εκεί. Μαζί με όλα όσα λάτρευες και σε περιμένουν να τα μασουλήσεις! Λίγο πιο δίπλα οι καραμέλες υγείας ΙΟΝ σου κάνουν ματιά, όπως τότε. Να ενδώσεις, αν δε σε προλάβει η λαχτάρα για koukouroukou! Ρετρομανία; Και που να δεις πως θα νιώσεις όταν ανάμεσα στους θησαυρούς, το χέρι σου ανακαλύψει τα PetaZetas, κατά κόσμον «καραμελάκια που σκάνε στο στόμα σου»! Θυμάσαι το τότε που σαν μικρό αδέσποτο παρτάλι μπορούσες ώρες να εκστασιάζεσαι με την αίσθησή τους-μια αίσθηση ανεμελιάς και παιδικότητας που τώρα, μεγαλώνοντας φαίνεται πως έχουμε όλο και πιο πολύ ανάγκη.
Αν πάλι δεν θες να επισκεφτείς την Χώρα του Τότε, μπορείς να έρθεις στο Σήμερα. Και πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα του Σήμερα, που τα ελληνικά προϊόντα χρειάζονται τη στήριξή μας. Δίπλα λοιπόν στις γνωστές γεύσεις, το Περίπτερό της Παραλίας Ιερισσού, σου προτείνει παραδοσιακές. Από το Μελεκούνι της Ρόδου και τα παγωτά από βουβαλινό γάλα (byBekasFamily), μέχρι τα μπισκότα Bιολάντα- cookies σα να λέμε, αλά ελληνικά! Ένα ταξίδι στις γειτονιές της χώρας μας, μέσα από τις πιο γευστικές μπουκιές, είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιράκι!
Και μιλώντας για καλοκαίρι… Ξανθές, μελαχρινές… Πράσινες… Συχνάζουν όλες εκεί! Τα μπιρόνια που κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται προέκταση του χεριού σου, βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία στο ψυγείο και αναμένουν να ρεύσουν στο λάρυγγά σου, που αυτή τη στιγμή που μας διαβάζεις τις αναζητά. Ok. Ίσως και κανένα nachos, να μην ήταν άσχημη ιδέα ως συνοδευτικό, αν μπορέσεις να καταλήξεις βέβαια στην γεύση που προτιμάς καθώς έχει ποικιλία λέμεεε!
Και κάπου εκεί που έχεις καλύψει τα της πείνας και της δίψας, η Χώρα του Στυλ είναι έτοιμη να την ανακαλύψεις! Χειροποίητες παντόφλες και σανδάλια, δημιουργίες με φαντασία και φινέτσα και για κάθε γούστο βρίσκονται στο… Περίπτερο για εσένα. Κι αν δεν έχει χώρο η παπουτσοθήκη σου, υπάρχει πάντα η επιλογή ενός κοσμήματος που όλο και κάπου θα βρει να χωρέσει η καλή σου, αν το αποχωριστεί από το λαιμό της κάποια στιγμή! Ok, μπακουράκια! Και καπνοθήκη έχει το κατάστημα, με σχέδια καρτουνοειδή, «χαριτωμενοειδή» ή και μονόχρωμα για τα σνομπαριά της παρέας! Όλα προσαρμοσμένα στο γούστο σου, όλα μοναδικά και σε τιμές που θα σε κάνουν να νιώσεις «κλέφτης». Βέβαια, αυτό με τις προσφορές και τα δώρα που δίνει συχνά πυκνά το κατάστημα, δύσκολα το γλυτώνεις.
Δε θέλουμε να πλατυάσουμε άλλο. Το πιάσατε το νόημα! Αυτό που θέλουμε είναι… να γινόταν πάντα ο δρόμος μας να περνούσε από το συγκεκριμένο περίπτερο. Όποτε επισκεφτείτε το “γαλατικό χωριό του αγώνα”, μην το χάσετε… Αποτελεί attraction! #sic :)
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: