Περιγραφή
Τα
μανιτάρια αποτελούν θαυμάσια τροφή και ενδεχομένως τις σημαντικότερες
πηγές πρωτεΐνης για τη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού των ανθρώπων
στο μέλλον. Οι ευεργετικές ιδιότητές τους είναι πολλές: γνωρίζετε π.χ
ότι περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο πολλών αθλητών στην Ελλάδα και στο
εξωτερικό, ενώ κατέχουν εξέχουσα θέση σε ειδικά προγράμματα διατροφής
ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα από σοβαρές ασθένειες; Ας γνωρίσουμε λίγες βασικές πληροφορίες για τα μανιτάρια.....1.Τι κατηγορίες μανιταριών υπάρχουν????? Στα γνωστά καλλιεργούμενα μανιτάρια περιλαμβάνονται τα είδη πλευρώτους, αγαρικά , γανόδερμα, φολίοτα, Λεντινούλα κ.α.
2. Σε τι διαφέρουν τα ‘άγρια’ μανιτάρια του βουνού από τα καλλιεργήσιμα;
Τα μανιτάρια που βλέπουμε να φυτρώνουν στην φύση δεν είναι τίποτε άλλο από την μακροσκοπική καρποφορία του μύκητα, ο όποιος αναπτύσσεται σε ακτίνα δεκάδων τετραγωνικών μέτρων υπεδάφια.
3.Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι διατροφολόγοι προτείνουν τα μανιτάρια στη διατροφή μας. Ποια είναι η ωφελιμότητά τους;
Εχουν πολλες βιταμινες!!!! Τα μανιτάρια Λεντινούλα και Γανόδερμα βοηθούν ακόμα στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος..
4.Ποιο είδος-προϊόν μανιταριών έχει τις περισσότερες προτιμήσεις από το κοινό;
θα συνιστούσαμε στο κόσμο που θέλει να καταναλώσει μανιτάρια να προτιμήσει τα ελληνικά πλευρώτους έναντι των εισαγόμενων λευκών.
Υπάρχει ο γνωστός ‘μύθος’ ότι τα μανιτάρια είναι επικίνδυνα για κατανάλωση. Τα καλλιεργήσιμα δεν ενέχουν καθόλου αυτό τον κίνδυνο, ούτε μια στο εκατομμύριο. Είναι η μόνη καλλιέργεια που είναι βιολογική από την φύση της .
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Βρείτε μας στο facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου