Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

To "Καμπαρέ" στη Θεσσαλονίκη (Ρεπορτάζ του seleo)

Το πολυβραβευμένο θρυλικό μιούζικαλ «Καμπαρέ», αφού συγκέντρωσε πάνω από 30 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, από σήμερα περιμένει… πελάτες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης -για μόνο δέκα παραστάσεις.
 
Βασισμένο στο βιβλίο του Τζο Μάστεροφ, στο έργο του Τζον Βαν Ντρούτεν, «I am a camera», και στο διήγημα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ, «Goodbye to Berlin», το μιούζικαλ «Καμπαρέ», σε στίχους του  Φρεντ Εμπ και μουσική του Τζον Κάντερ, έχει γράψει ιστορία όχι μόνο στο θέατρο, αλλά και στον....
κινηματογράφο.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ, το 1966, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και αποσπώντας 8 βραβεία Τόνυ, και από τοτε έχει παρουσιαστεί αμέτρητες φορές σε θέατρα όλου του κόσμου. Ανάλογη επιτυχία γνώρισε και η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το 1972,  από τον σκηνοθέτη και χορογράφο Μπομπ Φος, με πρωταγωνιστές τους Λάιζα Μινέλι, Μάικλ Γιορκ και Τζόελ Γκρέι, κατακτώντας 8 Όσκαρ και κερδίζοντας μεγάλη φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, ανεβαίνει για τέταρτη φορά σε μια υπερπαραγωγή, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που - με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Λιγνάδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Τάνια Τσανακλίδου, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Γιώργο Νανούρη και Νάντια Μπουλέ - επιχειρεί να συστήσει εκ νέου στο κοινό το μιούζικαλ, που σφράγισε την ιστορία του είδους. Και όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι συντελεστές της παράστασης: «Το “Καμπαρέ” ρίχνει γέφυρες, που ενώνουν τον κόσμο της τέχνης και της λάμψης της με αυτόν της θλιβερής πραγματικότητας», αλλά και «”Καμπαρέ” είναι αυτό ακριβώς, που ζούμε στην Ελλάδα του σήμερα. Γραμμένο για το Βερολίνο του 1930, που ζούσε στη σκιά του επερχόμενου ναζιστικού εφιάλτη, είναι – ενδεχομένως – αυτό, που επίκειται στην Ελλάδα του σήμερα».


Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: