Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εθελοντές στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής

Με βάρδιες κάθε Παρασκευή και τα σαββατοκύριακα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας πέρασε το καλοκαίρι για τους εθελοντές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, μιας εθελοντικής ομάδας που συνδράμει όπου χρειαστεί ανάγκη, από το χώρο της υγείας μέχρι και το κομμάτι της δασοπυρόσβεσης.

Συνάντησα τους εθελοντές της Ομάδας λίγο πριν πιάσουν δουλειά και μίλησαν για την απόφαση τους να βοηθήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

«Κληθήκαμε να βοηθήσουμε το Κέντρο Υγείας επειδή το καλοκαίρι συγκεντρώνονται πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες στην περιοχή και το ανθρώπινο δυναμικό δυστυχώς δεν επαρκεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΔΙΚ, Κώστας Φεζούδης. Η Ομάδα διαθέτει γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες, άτομα εκπαιδευμένα που μπορούν να βοηθήσουν όταν υπάρξει ανάγκη και το απέδειξαν αυτό το καλοκαίρι με τις δεκάδες παρεμβάσεις σε κρίσιμα περιστατικά στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. «Χρειάζεται η πολιτεία να καταλάβει ότι το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και δεν γίνεται να καλύπτεται μόνο με ένα ασθενοφόρο», υπογράμμισε ο κ. Φεζούδης τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δεν παρέχονται σωστές υπηρεσίες και πολλές φορές η χερσόνησος μένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο. «Αν χρειαστεί να γίνει μια διακομιδή στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου η περιοχή θα μείνει για περισσότερη από μια ώρα χωρίς ασθενοφόρο», υπογράμμισε.

«Το ΕΣΥ ξεκίνησε διαφορετικά ως ιδέα αλλά εξελίχτηκε λάθος», σχολίασε η κ. Όλγα Στεφανίδου, μέλος της ΟΔΙΚ και νοσηλεύτρια. «Η κατάσταση είναι τραγική στον τομέα της υγείας και δεν βλέπω γρήγορη βελτίωση», τόνισε.



Η ΟΔΙΚ διαθέτει στην Καλλιθέα μια βάση ετοιμότητα που λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. «Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ομάδα 12 άτομα από τη Χαλκιδική αλλά στοχεύουμε στο να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους, κυρίως νέους», υπογράμμισε ο κ. Λευτέρης Πασχαλίδης, μέλος της Ομάδας από την Καλλιθέα σχολιάζοντας πως η οικονομική κρίση έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά στην έννοια του εθελοντισμού. «Ωστόσο χρειάζεται κίνητρο και αυτό προσπαθούμε να παρέχουμε», εξήγησε.

Η ΟΔΙΚ ξεκίνησε ως ομάδα πριν από 4,5 χρόνια με τη συμμετοχή 34 ατόμων. Αυτή τη στιγμή η Ομάδα αριθμεί 102 ενεργά μέλη. Η ΟΔΙΚ διοργανώνει 2 διασωστικά σχολεία στα οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 18 χρονών και πάνω. Στα σχολεία υπάρχει εκπαίδευση για όλους τους τομείς στους οποίους συνδράμει η Ομάδα, όπως πρώτες βοήθειες, έρευνες, πυρόσβεση, διάσωση κ.α. Η συμμετοχή στα σχολεία είναι δωρεάν και αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση μπορεί αυτός που συμμετέχει να αποφασίσει αν θα θελήσει να ακολουθήσει την ομάδα στις δράσεις της.

Πληροφορίες σχετικά με την Ομάδα δίνονται στην ιστοσελίδα της ΟΔΙΚ www.odik.gr.
Αργυρή Μαγγλάρη για το Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: