Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησε την Τρίτη… έγραψε φάρμακα την Παρασκευή

Άλλη μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε με τα προβλήματα στο χώρο της υγείας να κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η κ. Κική Αγγελίδου, συνταξιούχος του δημοσίου από τα Νέα Φλογητά, το πρωί της Τρίτης 17 Ιουλίου πήγε στο αγροτικό ιατρείο του χωριού για να της συνταγογραφήσει ο γιατρός φάρμακα.
Εκεί ενημερώθηκε από ένα σημείωμα ότι ο γιατρός θα......
έλειπε, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος, π.χ. άδεια του γιατρού. Την Τετάρτη επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών στις 08:45 αλλά τα «καρτελάκια»(σειρά προτεραιότητας) είχαν τελειώσει. Την Πέμπτη βρέθηκε για δεύτερη φορά στο αγροτικό ιατρείο Ν. Φλογητών, όπου περίμεναν στη σειρά 60 άτομα, οι οποίοι μάλλον δεν εξυπηρετήθηκαν όλοι αφού είναι απίθανο να ανταποκρίθηκε το σύστημα συνταγογράφησης. Τελικά το πρωί της Παρασκευής στις 07:05 βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας και πήρε τον αριθμό προτεραιότητας 24. Σύμφωνα με την ίδια υπήρχαν και άλλοι που πήγαν από τις 06:30 για να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ασθενής που έφθασε στις 07:20 δεν πρόλαβε να πάρει αριθμό προτεραιότητας καθώς είχαν εξαντληθεί. Τελικά η κ. Αγγελίδου μετά από τέσσερις ημέρες κατάφερε και συνταγογράφησε τα φάρμακα της.
Μεγάλη η ταλαιπωρία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας
Η κ. Αγγελίδου τόνισε ότι αισθάνεται σαν να είναι πολίτης δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. «Πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικά, όλες τις υποχρεώσεις, μας έγιναν κρατήσεις όταν εργαζόμασταν και τώρα που ήρθε η ώρα να έχουμε κάποιες παροχές, είμαστε παραγκωνισμένοι. Την ταλαιπωρία την υφίστανται κυρίως οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας καθώς αυτοί είναι που έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας. Δεν κατηγορώ τους γιατρούς αλλά το σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας του» είπε η κ. Αγγελίδου. Η ταλαιπωρία των ασθενών αναμένεται να συνεχίσει αφού από τη Δευτέρα οι γιατροί ξεκινούν επίσχεση εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: