Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Σοβαρές καταγγελίες αναγνώστη μας για άδικο πνιγμό συνανθρώπου μας στη Χαλκιδική

Σήμερα, 3 ώρες νωρίτερα δέχθηκα τηλεφώνημα από συγγενικό μου πρόσωπο που βρίσκεται για διακοπές στη Ν.Ποτίδαια Χαλκιδικής.... τα λόγια ήταν τα εξής : "Άκου να σου πω τι έγινε!!!! 10 μέτρα παραδίπλα από εμένα, ένας άνθρωπος περίπου 60 χρονών, μόλις βγήκε από τη θάλασσα, έπεσε στη άμμο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και έβγαζε αφρούς από το στόμα μακάρι να ήσουν εδώ να βοηθήσεις!!!"

Τραγικό! Η παραλία ήταν κατάμεστη από κόσμο, φυσικά δε γίνεται λόγος για ναυαγοσώστη ειδικά εκπαιδευμένο για να αντιμετωπίσει αυτά τα τραγικά περιστατικά!

Αυτό που επιθυμώ να τονίσω είναι πως εκτός από την αναλγησία του κράτους και των φορέων για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων υπάρχει και ένα ακόμη αρνητικό. Ονομάζεται έλλειψη εκπαίδευσης του πληθυσμού σε απλά θέματα πρώτων βοηθειών!

Ο άνθρωπος που ήταν κάτω ήθελε δίπλα του έναν ή το πολύ δύο συνανθρώπους να διατηρήσουν τον εγκέφαλό του οξυγονωμένο και αιματομένο μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο.... Αν μπορούσε κανείς να διαβάσει τη σιωπή του, σίγουρα αυτό θα επιθυμούσε ο άτυχος κύριος.

Δεδομένου λοιπόν ότι το ασθενοφόρο έκανε περίπου 30 λεπτά να φτάσει και ήδη ο μη αιματωμένος - οξυγονωμένος εγκέφαλος έχει μόλις 4 λεπτά ζωής και μετά επέρχεται ο θάνατος θεωρώ πως ο άτυχος αυτός κύριος πήγε άδικα και αβοήθητος.

Είμαι οργισμένος, δεν τον γνώριζα αλλά από μία συγκυρία δεν βρέθηκα σήμερα το πρωί στην ίδια πλαζ. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη έκβαση.

Παιδιά και κυρίως νεότεροι που το μυαλό είναι ακόμη σε εγρήγορση μη περιμένετε, προσπαθήστε όσοι το δυνατόν περισσότεροι να λάβετε τη στοιχειώδη εκπαίδευση Α' βοηθειών. Μπορεί να σωθεί κόσμος!!!! Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φορές που στο οικογενειακό περιβάλλον συμβαίνουν ατυχίες και χάνονται ζωές άδικα!

Οργανωθείτε σε ομάδες και εκπαιδευτείτε ... υπάρχουν φορείς που μπορούν να σταθούν αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες. Λυπάμαι πολύ για τον συνάνθρωπο που δεν μπόρεσα να βοηθήσω. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Αναγνώστης
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: