Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Δριβελέγκα στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας πραγματοποίησε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, επίσκεψη στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που έλαβε χώρα από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Κατά την επίσκεψή του, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ από τους διοργανωτές και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Ομοσπονδιών Ελλάδος (ΟΜΣΕ) και παράλληλα συναντήθηκε με παραγωγούς μελιού και προϊόντων μέλισσας από διάφορες περιοχές της χώρας.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη φετινή διοργάνωση για το μέλι ο Υφυπουργός Γ. Δριβελέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην μελισσοκομία και την.....
παραγωγή μελιού βρίσκουν απασχόληση πολλές χιλιάδες Έλληνες. Παράλληλα, το παραγόμενο προϊόν, το γνήσιο ελληνικό μέλι είναι ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών και θρεπτικής αξίας.
Μέλημα όλων μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου, η ενδυνάμωση των εξαγωγών επώνυμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, το εσωτερικό εμπόριο, η πάταξη των φαινομένων νοθείας και «ελληνοποιήσεων» και η λήψη όλων εκείνων των μέτρων που οδηγούν σε ένα ικανοποιητικό και δίκαιο εισόδημα σε όλους όσοι ασχολούνται με τον κλάδο».

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού – που είχε ως τιμώμενη περιοχή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: