Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το 'παιχνίδι΄με τις συντάξεις...

Θα πληρωθούν ή όχι κανονικά οι συντάξεις; Καθησυχαστικές οι δηλώσεις σήμερα για το θέμα καθώς διαβεβαίωσε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο διοικητής του Ταμείου Γεράσιμος Βουδούρης πως θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων του ταμείου ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Όπως είπε ο κ. Βουδούρης, ο ΟΑΕΕ θα λύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει με δανεισμό από το.....
ταμείο Βενζινοπωλών.

Παραμένει, ωστόσο, η ανησυχία για τις συντάξεις και τα δώρα από το ΙΚΑ.

Από την άλλη σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ σεε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου, οι οποίες καταβάλλονται το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου.

Η μη καταβολή της 6ης δόσης έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στο Δημόσιο και στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να βρεθεί ρευστό, προκειμένου να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των ταμείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αναζητούν άμεσα 450 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως οι συντάξεις και τα δώρα του Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας - με την συμμετοχή του κ. Σαχινίδη - στη διάρκεια της οποίας προσδιορίσθηκαν επακριβώς οι ανάγκες των Ταμείων και εξαντλήθηκαν τα ενδεχόμενα αναζήτησης χρημάτων από το εσωτερικό του ασφαλιστικού συστήματος, μέσω δανεισμού από άλλα Ταμεία.

Ωστόσο κατέστη σαφές ότι οι «άλλες λύσεις» δεν επαρκούν και χρειάζεται επειγόντως η εξεύρεση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα είχε εγκρίνει από το καλοκαίρι, επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για το ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την μείωση των εσόδων που έχει υποστεί το Ταμείο, εξαιτίας της ύφεσης, της αυξημένης ανεργίας, αλλά και της μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε προς τους συναδέλφους του στο υπουργείο Εργασίας ότι «δεν έχει ορατή λύση στο πρόβλημα» και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα σύσκεψη την Τετάρτη, αφού προηγουμένως «ξεσκονίσει» τα υπόλοιπα όλων των «κωδικών του προϋπολογισμού».

Απολύτως απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης για τις συντάξεις, δήλωσε στο Σκάι ο διοικητής του ΟΑΕΕ. Η καταβολή των συντάξεων για τα τέλη Δεκεμβρίου, είπε, βρίσκεται στον αέρα.

Πηγή: με πληροφορίες από Βήμα online / in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: